Rybie filé v kokosovom kabátiku

Autor receptu: redakcia

20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filé osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme pár minút odležať. Na suchej panvici doružova opražíme strúhaný kokos. Keď trochu vychladne, primiešame k nemu žĺtok a PL citrónovej šťavy.
  2. V tejto zmesi obalíme kúsky filé. Zeler očistíme, pokrájame na tenké plátky a povaríme v slanej vode domäkka. Banány olúpeme, pokrájame na kolieska a na rozohriatom masle opečieme z oboch strán dozlatista.
  3. Do vymastenej ohňovzdornej misy uložíme banány a zeler a zalejeme ich smotanou, v ktorej sme podľa chuti rozmiešali korenie karí. Navrch rozložíme filé obalené v kokosovej zmesi.
  4. Všetko dáme približne na 20 minút zapiecť do predhriatej rúry.