Rybacie guľky v paradajkovej omáčke

Autor receptu: redakcia

Pochúťky pre úplných začiatočníkov.

10
porcií
20 minút
príprava
10+10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme mleté mäso z ryby, najemno nakrájaný pór, soľ, koreniny, namočené pečivo, nasekanú cibuľu, petržlenovú vňať, vajcia a vypracujeme hustú zmes. Hladkú múku prisypeme podľa potreby. Z rybacej hmoty vypracujeme malé guľky a dáme variť do omáčky asi na 10 minút.
  2. Omáčka: Na rozohriatom oleji opražíme najemno pokrájanú cibuľu a pridáme drvené paradajky. Krátko povaríme na miernom ohni.
  3. Omáčku posolíme, okoreníme, pridáme oregano, prelisovaný cesnak a prípadne pridáme štipku cukru. Hotové jedlo posypeme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
  4. Náš tip: Paradajkovú omáčku varíme na miernom ohni, aby nestratila farbu. Pri prudkom varení by mohla až zhnednúť. Cukor pridávame, len ak omáčka nie je prirodzene sladká.