Rybacie guľky v paradajkovej omáčke
Autor receptu: redakcia
Pochúťky pre úplných začiatočníkov.
10 porcií |
20 minút príprava |
10+10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misy dáme mleté mäso z ryby, najemno nakrájaný pór, soľ, koreniny, namočené pečivo, nasekanú cibuľu, petržlenovú vňať, vajcia a vypracujeme hustú zmes. Hladkú múku prisypeme podľa potreby. Z rybacej hmoty
vypracujeme malé guľky a dáme variť do omáčky asi na 10 minút.
- Omáčka: Na rozohriatom oleji opražíme najemno pokrájanú cibuľu a pridáme drvené paradajky. Krátko povaríme na miernom ohni.
- Omáčku posolíme, okoreníme, pridáme oregano, prelisovaný cesnak a prípadne pridáme štipku cukru. Hotové jedlo posypeme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Náš tip: Paradajkovú omáčku varíme na miernom ohni, aby nestratila farbu. Pri prudkom varení by mohla až zhnednúť. Cukor pridávame, len ak omáčka nie je prirodzene sladká.