Rybací koláč alebo FISH PIE

johaninka - fotkajohaninka, 23. mája 2012

Tento recept mám zo Škótska kde som žila rok a veľmi chutí celej rodine takže ho robím často

Suroviny

1  balík
10  väčších
 trošku do zemakovej kaše
 na vymastenie
1 malá kavová lyžička
1  pohár
1  ks




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme pohár mlieka a 1-2 poháre vody tak aby boli file zakryté. Vložíme file, pridáme vegetu kto má rád slanšie tak trošku soli a necháme variť. Približne 10-15 minút kým file nezmäknú. Keď sú uvarené,precedíme file dáme na tanier a rozdrobíme na malé kúsočky v rukách prípadne vyberieme kostičky ak tam sú.

  2. 2

    Ošúpeme zemiaky, nakrájame a varíme v slanej vode. Po uvarení zrobíme z nich zemiakovú kašu s pridaním masla a trochu mlieka.

  3. 3

    Jánsku misu si vymastíme olejom a posypeme strúhankou, Na spodok vložíme uvarené file a navrch zemiakovú kašu. Pečieme v rúre na 180-200 stupňoch ešte 20 minút. Ja niekedy dám na vrch aj rozšlahané vajíčko čím sa vytvorí chrumkavá korka. Prajem dobrú chuť kto sa na niečo takéto odhodlá.

Diskusia k receptu

johaninka
Ako obmena môže byť aj namiesto file mleté mäso tiež je to chutné
medulienka122
dobrý, jednoduchý recept, trochu zmeny nezaškodí, veď nemusí byť vždy len vyprážané filé, o.k...
vecnemlada
je to rychly a chutny recept, ja to file ani nevarim, ochutim, dam do zapekacej misky, prisypem hrasok, zakryjem zemiakovou kasou, kusok masla navrch a sup do rury:))
marienka44
@Johaninka ,ja neviem z popisu, o aky druh ryby sa jedna. V obchode najdem v mrazaku file /(to su spresovane kocky kuskov ryb/ alebo filety /to su platy celych odkozenych a odkostenych ryb/. V texte sa strieda pojem file a filety. Tak co mam pouzit? Dakujem a ukaldam aj tak do KK.
johaninka
ja používam väčšinou tie kocky, sú bez kostí ale aj platy som už raz použila. Je to jedno.ďakujem za upozornenie text opravím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia