Tento recept mám zo Škótska kde som žila rok a veľmi chutí celej rodine takže ho robím často
Suroviny
1 balík |
|
10 väčších |
|
trošku do zemakovej kaše |
|
na vymastenie |
|
|
|
1 malá kavová lyžička |
|
|
|
1 pohár |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme pohár mlieka a 1-2 poháre vody tak aby boli file zakryté. Vložíme file, pridáme vegetu kto má rád slanšie tak trošku soli a necháme variť. Približne 10-15 minút kým file nezmäknú. Keď sú uvarené,precedíme file dáme na tanier a rozdrobíme na malé kúsočky v rukách prípadne vyberieme kostičky ak tam sú.
- 2
Ošúpeme zemiaky, nakrájame a varíme v slanej vode. Po uvarení zrobíme z nich zemiakovú kašu s pridaním masla a trochu mlieka.
- 3
Jánsku misu si vymastíme olejom a posypeme strúhankou, Na spodok vložíme uvarené file a navrch zemiakovú kašu. Pečieme v rúre na 180-200 stupňoch ešte 20 minút. Ja niekedy dám na vrch aj rozšlahané vajíčko čím sa vytvorí chrumkavá korka. Prajem dobrú chuť kto sa na niečo takéto odhodlá.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu