Ružičkový kel z panvice (fotorecept)

Autor receptu: alena45

Inšpiráciu som našla na nete a bola som unesená chuťou takto pripravených ružičiek kelu.

1
porcia
5 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ružičkový kel a mrkvu očistíme, pokrájame na polovičky, mrkvu na väčšie kusy.
  2. Vo woku rozohrejeme repkový olej, ktorý znesie vyššiu teplotu praženia, a cca 2 minúty sprudka pražíme zo všetkých strán zeleninu, až kým nezíska na niektorých miestach "praženú" farbu.
  3. Po dvoch minútach prihodíme ostatné suroviny - orechy, maslo, citrónovú šťavu, javorový sirup, soľ a korenie, stíšime plameň, necháme všetko rozpustiť a za občasného miešania pražíme ešte niekoľko minút, hlavne dovtedy, kým jedlo krásne voní.
  4. Zeleninu nakladieme na tanier a celú ju polejeme vynikajúcou šťavou z woku. Dobrú chuť !