Ružičkový kel z panvice (fotorecept)
Autor receptu: alena45
Inšpiráciu som našla na nete a bola som unesená chuťou takto pripravených ružičiek
kelu.
1 porcia |
5 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- Ružičkový kel a mrkvu očistíme, pokrájame na polovičky, mrkvu na väčšie kusy.
- Vo woku rozohrejeme repkový olej, ktorý znesie vyššiu teplotu praženia, a cca 2 minúty sprudka pražíme zo všetkých strán zeleninu, až kým nezíska na niektorých miestach "praženú" farbu.
- Po dvoch minútach prihodíme ostatné suroviny - orechy, maslo, citrónovú šťavu, javorový sirup, soľ a korenie, stíšime plameň, necháme všetko rozpustiť a za občasného miešania pražíme ešte niekoľko minút, hlavne dovtedy, kým jedlo krásne voní.
- Zeleninu nakladieme na tanier a celú ju polejeme vynikajúcou šťavou z woku.
Dobrú chuť !