Ruský medovník fotorecept

vavan - fotkavavan, 17. apríla 2011
Ruský medovník (fotorecept)
Foto: vavan

týmto medovníkom ma inšpiroval v relácii bez servítky Vladimír Savčenko aj keď jemu sa to nepodarilo tak som si naštudovala na nete ako Zobraziť celý popistýmto medovníkom ma inšpiroval v relácii bez servítky Vladimír Savčenko aj keď jemu sa to nepodarilo tak som si naštudovala na nete ako by to malo vyzerať tak som ho vyskúšala,zadarilo sa tak sa rada s Vami on podelím

5 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
200 g
3 PL
180 g
2 KL
450g +150g
Plnka:
1000 g
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si nastriháme papiere na veľkosť plechu 8x ja spm robila priemer 26 cm vyšlo mi 6 plátov a jeden z odrezkov vykrojených kruhov ktorý sa strúha navrch vajcia,kryštálový cukor,med,maslo,sódu bicarbonu a miešame nad parou do rozpustenia

    Ruský medovník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    potom pridáme 450g polohrubej múky,vysypeme na pomúčenu dosku a postupne pridávame ostatnú múku POZOR!!! s múkou opatrne postupne len toľko koľko znesie aby bolo cesto hladkej konzistencie MOJE ZNIESLO 600G(ak sa bojíte že to preženiete tak si cesto keď je ešte mäkké rozdelťe na šesť častí a postupne do každého cestíčka pridávajte múku)

    Ruský medovník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    cesto rozdelíme na 6 dielov prikryjeme potravinárskou fóliou,papier si trochu pomúčime aj cesto mierne na vrchu pomúčime a vaľkáme medzi dvoma papiermi tak to ide najlepšie Pomocou spodu tortovej formy vykrojíme kruh položíme s papierom na plech popicháme vidličkou a pečieme pri teplote180°C cca 5 minút ( to zvyšné cesto si odložíme postupne aj s ostatných plátov a nakoniec upečieme ten už nemusíme vykrajovať ten plát sa postrúha a posype sa ním povrch medovníku) aj keď neviem či navrch nemá ísť len postrúhana čokoláda

    Ruský medovník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vykrojené

    Ruský medovník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    upečené pláty

    Ruský medovník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pripravíme si plnku zmiešame smotanu s práškovým a vanilkovým cukrom a postupne natierame pláty,natrieme aj vrch aj boky,posypeme nastrúhaným cestom aj po bokoch a dáme stuhnúť do chladničky na 12 hodín od tej smotany navlhnú a budú mäkke ako vata.

    Ruský medovník (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ja som ho ešte posypala škoricou Príjemne pečenie.

    Ruský medovník (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
neviem, kto je savcenko, tu relaciu som videl, viem len, ze je to divny tvor, kazdopadne, tvoj medovnik vypada super!
jatanika
podaril sa ti... s tou smotanou je to zaujímavé... možno raz skúsim...
cica2
medovník musí byť vyborný a krásne naaranžované:))...tá plnka je aj u nás obľúbená
violetacamorova
Tiež ma v relácii viac ako Savčenko zaujal tento medovník, ktorý sa mu veľmi nevydaril, akurát som rozmýšľala, že asi preto, že dal veľa múky do cesta , keď s ním robil na doske. A má to dobrú chuť s tou plnkou z kyslej smotany? Veľmi to tam jeho hostia nechválili, ale tvoj vyzerá krásne.
vavan
@violetacamorov á je vynikajúci vôbec tam nie je tá kyslá smotana cítiť
v kombinácii s tými medovými plátmi má sladkú chuť.Ako som písala v recepte ono to od tej smotany navlhne a je mäkký,mňa tiež Savčenko nezaujal len ten recept.
vavan
@cica2 máš pravdu aj u nás je obľúbená v akejkoľvek kombinácii.
Ďakujem to nie ja to šablóna:-)))
cica2
@vavan , takú pomocníčku mám tiež, tie šablóny sú vďačné:)....myslela som aj to úvodné foto, je krásne!...tulipány, veľkonočný obrúsok a ten lákavý medovník, radosť pozerať:D



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia