Rusínske pirohy

Autor receptu: 111paloma

som pôvodom rusinka a tento recept poznam ešte od svojej babičky.najčastejšie ho robim v zimnych mesiacoch ale môže sa robiť kedykoľvek ked mame na to chuť.je to vlastne typicke rusinske jedlo.

30
porcií
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. pripravíme si kvások v dvoch decilitroch mlieka.po napučani ho vlejeme do misy s mukou pridame vajce trocha soli a zamiesime stredne huste cesto ktore odložíme na teple miesto a necháme kysnuť trištvrte hodiny.
  2. po vykysnutí spracujeme na doske do tvaru bochnika ten rozvaľkame na plát hrubý asi 1 cm nožom narežeme pláty vodorovne aj zvisle aby nam vznikly kocky s priemerom asi 5 cm.v miske vymiešame tvaroh s jedným vajcom a s trochou soli po lyžičke naberieme a davame na pripravene cesto.Opatrne chytime okraje a zlepujeme do tvaru trojuholníka.
  3. takto zlepené pirohy vyprážame v horúcom oleji dozlatista.