Rusínske pirohy
Autor receptu: 111paloma
som pôvodom rusinka a tento recept poznam ešte od svojej babičky.najčastejšie ho robim v zimnych mesiacoch ale môže sa robiť kedykoľvek ked mame na to chuť.je to vlastne typicke rusinske jedlo.
30 porcií |
45 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- pripravíme si kvások v dvoch decilitroch mlieka.po napučani ho vlejeme do misy s mukou pridame vajce trocha soli a zamiesime stredne huste cesto ktore odložíme na teple miesto a necháme kysnuť trištvrte hodiny.
- po vykysnutí spracujeme na doske do tvaru bochnika ten rozvaľkame na plát hrubý asi 1 cm nožom narežeme pláty vodorovne aj zvisle aby nam vznikly kocky s priemerom asi 5 cm.v miske vymiešame tvaroh s jedným vajcom a s trochou soli po lyžičke naberieme a davame na pripravene cesto.Opatrne chytime okraje a zlepujeme do tvaru trojuholníka.
- takto zlepené pirohy vyprážame v horúcom oleji dozlatista.