Rožteky z pľundrového cesta plnené čokoládovým pudingom fotorecept
Foto: olinecka
Kto má rád jemné pečivo, nech vyskúša.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
210-230 ml vlažná |
|
25 g |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
50 g čerstvé rozpustené |
|
1 ks |
|
450 g |
|
Maslové cesto: | |
100 g čerstvé zmäknuté |
|
50 g |
|
Plnka čokoládová: | |
300 ml |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
50 g |
|
Na potretie: | |
1 ks menšie |
|
Postup
-
1
Do 210 ml vlažnej vody dáme 1 ČL cukru a 2 PL hladkej múky, rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme pridáme soľ, zvyšok cukru, kvások, rozpustené maslo, vajíčko. Prilejeme zvyšok vlažnej vody a vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme do chladničky na 45-50 minút.
-
2
Plnka: Uvaríme čokoládový puding, do ktorého ešte za horúca vmiešame čokoládu na varenie, premiešame, aby sa rozpustila. Puding zakryjeme alobalom a necháme vychladnúť.
-
3
Pripravíme si maslové cesto: Múku a zmäknuté maslo nakrájané na menšie kúsky dáme do menšej misky a vypracujeme hladké cesto.
-
4
Z chladničky vyberieme cesto a položíme ho na pomúčenu pracovnú dosku.
-
5
Cesto rozvaľkáme tak, že do stredu cesta dáme maslové cesto a vaľkáme do tvaru obdĺžnika.
-
6
Cesto preložíme ako sa skladá lístkové cesto - protiľahlé strany do stredu, boky prekladáme tiež - viď foto. Dáme do chladničky stuhnúť na 40-45 minút. Takto cesto preložíme 3 razy s menším odpočinkom v chladničke.
-
7
Nakoniec cesto rozdelíme na štyri časti, bochníky.
-
8
Bochníky rozvaľkáme do kruhu a rozkrojíme na štyri-päť časti. Do stredu dáme čokoládovú plnku a zrolujeme do rožka širšou stranou dovnútra.
-
9
Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, rúru predhrejeme na 200 stupňov. Pečieme 20 minút.
-
10
Po upečení... Prajem dobrú chuť.
Som rada potom napíš,ako sa vydarili.Pekny dník.
Dobrý nápad, chválim .
Ďakujem.
Ďakujem.
Po upečenídaj vedieť ako sa podarili.Pekny dník.
Olinka, podarili sa, chutili!
Aj keď dosť veľa pečiem, pľundrové cesto som ešte nerobila, páči sa mi, využijem aj na plnenie inou plnkou, ďakujem za recept.