Rozprávka na plechu

sandra - fotkasandra, 28. októbra 2009
6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1 ks
1/2 ks
3/4 hrnčeka
1,5 hrnčeka
2 ks
Krém:
250 ml
40 g
35 g
100 g
150 g
60 g

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto vymiešame a nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia asi 20 – 25 minút. Korpus necháme vychladnúť.

  2. 2

    Krém: mlieko, 40 g kakaa a hladkú múku privedieme do varu, vymiešame kašu a dáme ju vychladnúť. Medzitým vyšľaháme maslo, cukor a 60 g kakaa, po lyžiciach pridávame za stáleho šľahania do kakaovej kaše a vyšľaháme hladký krém.

  3. 3

    Ten natrieme na korpus a ľubovoľne ozdobíme.

Diskusia k receptu

Vymazať
marienka44
@Barbirik ,mozes prezradit, co si dal este na krem na vrch kolacika? Je tam napisane, ze lubovolne ozdobiem. :-) Aby krem na ceste bol zafixovany, treba este nieco navrch, pripadne na dozdobenie. Mozno by pasovala aj cokoladova poleva ...
Vymazať
neposed
Ja by som to poprášila práškovým kakaom, bolo by to bez zbytočného nezdravého tuku. Veľa používam túto formu "polevy" v mojom prípade "poprašku". Ale to je vec názoru.