Rovešťanské žabky
Autor receptu: avanka
Ak chcete byť na oslave za hviezdu, určite skúste tieto "mini hamburgeríky", ako ich nazval môj 7 ročný synovček.
Dajú sa rôzne naplniť a vždy zožnú úspech
6 porcií |
50 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi hodinu. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska, z ktorých vytvarujeme malé buchtičky. Čím menšie budú buchtičky, tým väčší úspech zožnete..ja používam pohárik o priemere 5 cm. Buchtičky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme vajíčkom, posypeme sézamom a upečieme. Pred pecenim ich môžeme ešte nechať podkysnúť.
- Po vychladnutí ich prekrojíme do 2/3, nie celkom do konca, naplníme plnkou, ozdobíme kolieskom klobásky, aby nám vznikol dojem žaby s pretiahnutými ústami.
- Plnku dostaneme spojením masla, syra a roztlačeného cesnaku.