Rovešťanské žabky

Autor receptu: avanka

Ak chcete byť na oslave za hviezdu, určite skúste tieto "mini hamburgeríky", ako ich nazval môj 7 ročný synovček. Dajú sa rôzne naplniť a vždy zožnú úspech

6
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi hodinu. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska, z ktorých vytvarujeme malé buchtičky. Čím menšie budú buchtičky, tým väčší úspech zožnete..ja používam pohárik o priemere 5 cm. Buchtičky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme vajíčkom, posypeme sézamom a upečieme. Pred pecenim ich môžeme ešte nechať podkysnúť.
  2. Po vychladnutí ich prekrojíme do 2/3, nie celkom do konca, naplníme plnkou, ozdobíme kolieskom klobásky, aby nám vznikol dojem žaby s pretiahnutými ústami.
  3. Plnku dostaneme spojením masla, syra a roztlačeného cesnaku.