Rolky zo pstruha a špargle

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filet zo pstruha dáme na dosku a očistíme od kostí, osolíme, okoreníme. Na plát dáme nakrájanú špargľu a zrolujeme do rolky. Zviažeme blanšírovaným pórom.
  2. Rybu sprudka opečieme na olivovom oleji a preložíme na plech do rúry vyhriatej na 180 °C na 8 minút. Na panvicu pridáme vývar, ktorý zahustíme studeným maslom.
  3. Lístkové cesto rozvaľkáme a pridáme nastrúhanú cviklu premiešanú s tvarohom, so soľou, s korením a so žĺtkom. Zrolujeme, závin potrieme vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečenú štrúdľu nakrájame priečne a podávame s rolkami preliatymi omáčkou.