Rolky zo pstruha a špargle
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Filet zo pstruha dáme na dosku a očistíme od
kostí, osolíme, okoreníme. Na plát dáme nakrájanú
špargľu a zrolujeme do rolky. Zviažeme
blanšírovaným pórom.
- Rybu sprudka opečieme na olivovom oleji
a preložíme na plech do rúry vyhriatej
na 180 °C na 8 minút. Na panvicu pridáme
vývar, ktorý zahustíme studeným maslom.
- Lístkové cesto rozvaľkáme a pridáme nastrúhanú
cviklu premiešanú s tvarohom, so soľou,
s korením a so žĺtkom. Zrolujeme, závin potrieme
vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečenú
štrúdľu nakrájame priečne a podávame s rolkami
preliatymi omáčkou.
|