Rolky s tuniakom

Autor receptu: bembo

Minule mali v LIDLI ryžové plátky,ntak som si ich kúpil, že si ich pripravím podľa nejakého receptu z Varechy. Nakoľko rád experimentujem, rozhodol som sa že namiesto mletého bravčového mäsa dám do nich tuniaka vo vlastnej šťave a ešte aj použijem ingrediencie podľa mojej chuti.

9
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do panvice som dal olej, nadrobno nakrájanú cibuľu, trochu cukru a nechal skaramelizovať.
  2. Potom som pridal konzervu tuniaka vo vlastnej šťave, klíčky fazule mungo, bambusové výhonky, kávovú lyžičku mletej čili v oleji a 2 plné lyžice ustricovej omáčky (kto nechce môže dať aj sójovú). Ostala mi z polievky varená mrkva, tak som ju nadrobno pokrájal na zjemnenie chuti. Nakoniec som dal trošku korenia z mlynčeka, trochu podusil cca 5 minút a odstavil.
  3. Kým mi táto zmes chladla, nakrájal som z kelového listu jemné rezančeky. Do tejto vychladnutej zmesi som dal surové vajíčko a dobre premiešal. Soľ som ani nedával, lebo ustricová omáčka mi poslúžila aj ako soľ. Čo sa týka korenín a soli to ponechám, kto ako má rád.
  4. Na malý plech som roztrel asi 1/2 dcl oleja, ryžové plátky som namočil, poukladal na vlhkú utierku. Na plátok som dal trochu nakrájaných kelových listov a 2 PL hotovej zmesi. Plátok som pozahýnal aby sa uzavrel, zahnutou časťou uložil na dno plechu, aby sa nám neroztvoril. Mne vyšlo 9 kusov. Potom som metličkou potrel zvitky povrchu olejom. Rúru som vyhrial na 185 stupňov a 20 minút piekol. Medzitým som ešte 2x potrel zvitky počas pečenia.
  5. Po vychladnutí na prijateľnú teplotu som ich okoštoval a rozhodol som sa ich jesť bez akejkoľvek prílohy. Pokiaľ niekto chce prílohu ja by som si to dal zo zemiakovým pyré.