Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 31. mája 2013
Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept)
Foto: mariamka

Mala som kúsok čerstvého mletého pliecka, tak aby sa najedli všetci moji traja stravníci, trošku som tomu pridala. Určite je tu takýchto variácií na roládu z mletého mäsa veľa, ponúkam do pľacu túto moju - cholesterovú bombu :)

50 minút
na 170 °C

Suroviny

Mäsový základ:
0,5 kg
3-4 strúčiky
Náplň:
Na praženicu:
1 ks
1 ks
3 ks
Ďalšia náplň a obal:
2 ks
 alebo hermelín
8-10 plátkov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si urobíme praženicu. Na bravčovú masť dáme orestovať cibuľku, pridáme 1 nadrobno pokrájanú zelenú papriku, keď čiastočne zmäkne, zalejeme vajíčkami a necháme stuhnúť. Praženicu hojne posypeme čerstvou zelerovou vňaťou.

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mleté mäso ochutíme soľou, MČK, drvenou rascou, pálivou paprikou, prelisovaným cesnakom a petržlenovou vňaťou. Dôkladne premiešame.

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si ďalšie suroviny na "kompletáciu". Peknú prerastenú slaninku, môžete použiť porcovanú.

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Klobásky kúpil manžel pôvodne na grilovačku, dve som mu čmajzla :)

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A plesniivec som náhodne objavila v chladničke.. reku, nech je tam aj niečo zdravé :))

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poďme na tú konštruktáž. Na dosku som dala utierku, (pre istotu, nech to nebehá). Na ňu 2 vrstvy alobalu. Trošku som ho pobehala bravčovou masťou a poukladala plátky slaniny.

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Naolejujeme si ruky a na slaninu pekne ručne-stručne navrstvíme masu z mletého mäsa. Na ňu príde praženica a pekne v rade obe klobásky. A z oboch strán klobásky obložíme hermelínom.

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A teraz príde tá maturita, všetko pekne zabaliť, trošku sa s tým treba potrápiť z jednej, druhej strany, ale nakoniec vznikne pekná hrubá klobása. Alobalom nešetrite, ja som ešte pridala 3 pláty. Hlavne dôkladne zabaliť, nech nám neujde ani kvapka :)

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Trošku to bolo väčšie, než som predpokladala :) takže išla krížom. Umiestnite do vhodnej zapekacej nádoby, plechu, treba podliať vodou, v mojom prípade som dala cca 0,6 dl a dáme piecť, teploty ťažko odhadnúť na plynovej rúre, ale myslím, ako bežnú krkovičku alebo kura, zhruba tých 45-50 minút.

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Možno by sa to pred dopečením mohlo odbaliť a nechať zapiecť, ale ani nie je treba. Ale isto treba po dopečení ešte zabalené nechať postáť 10-20 minút, nech sa vsiaknu chute a hlavne nech sa to troška dá dokopy, aby sa nám roládka pri krájaní nerozpadla. Medzitým si urobte prílohu, napríklad zemiakové pyré ako ja, ale kľudne postačí chlebík a niečo kyslé. Odbalená krásavica.

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    V reze. Vytvorila sa aj chutná jemná šťava, nech vám neujde z alobalu :)

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    A už porcia pre môjho hladoša :) Kto nevyhnutne potrebuje, môže si dať anticholesterovú tabletku, ostatným doporučujem pohárik suchého bieleho vínka, pivkárom samozrejme to ich. Dobrú chuť a na zdravie, priatelia :)

    Roláda z mletého mäsa plnená klobásou - cholesterová bomba (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Konečne záchrana. Už som dostával cukrovku z tých praliniek. Perfektná roláda. Chutné ingrediencie zaručujú výbornú chuť
a slastný pocit v žalúdku. Keď je žalúdok spokojný , potom aj celý človek. Dobre si to vymyslela - gratulujem !!
ešte jedna pripomienka. Ja by som to predsa len dal odokryté zapiecť
Malo by to krajšiu farbu aj slaninka by chrumkala. Ale keď máš doma
takých papkáčov , asi už nevydržali čakať.
dakujem vsetkym za mile komentare :)) ano chutovo je fantasticka ani nie az taka mastna, mesko nebolo prilis mastne.. a vyborne chuti aj nastudeno, len tak polozit na chleba a chrumat k tomu hocijaku cerstvu alebo sterilizovanu zeleninu :) ..
vidim ze nedavne upratovanie chladnicky nebolo dokoncene :-) ale celkom dobre si popatlala, az na tu prazenicu, to mi tak akosi nepasuje, tiez by som to nechala este odokryte zapiect do farebna a chrumkava, ale asi doma nemas take fajnove huby :.)
:-) @mariamka takouto roladkou sa stale zavdacis a je dobra aj za tepla aj za studena :-) paci sa mi ten efekt s tou slaninkou takze vyskusam nabuduce aj s nou :-) hned by som si z tej roladky dala
diky pekne baby :))
@afataga neviem ci fajnove ci nie, ale s tofu sa im nezavdacim, zato s klobasou vzdy :D a prazenica s klobasou? to sme si dokonca baby v robote robievali na obed, to pasuje spolu dobre a chuti este lepsie, ver mi:)) inak hentam je tych vajec minimun..
@lusinkab :)) aj mna samu ta mozaika prekvapila, skratka som to dobre postavila na ten plech, slaninkou navrch :)) ja som si prave dala :))
No ale ze MNAM! Uzasny recept! Az sa slinky zbiehaju...tiez by som to nechal trocha zapiect, ale inak palec hore a gratulacia! Hlavne to nepokazit ziadnym tofu a podobnymi panskymi huncutstvami...

Pridaj komentár k receptu: