Roláda z hovädzej slabiny (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Dalsi recept z mojej zbierky dusenej hovadziny. Mozno posluzi aj druhym ako navod ze aj z menej kvalitneho masa sa da urobit chutny obed.
6-8 porcií |
35 minút príprava |
150 minút na 160 °C |
Postup
- Hovadzia slabina. Neviem aka sa da kupit v obchodoch na Slovensku. Ja som zacala s takymto kuskom slabiny.
- Z masa som obrezala a vyrezala slachy a mastne kusky.
- Plnku som si spravila klasicku s rozkom, mliekom, pecienkou, posekanou petrzlenovou vnatkou, cerstvym majoranom, vajickom, solou a korenim. Chcela som aby prevladala cesnakova chut, tak som pridala styri struciky cesnaku.
- Plat masa som posolila a okorenila. Na plat masa som potom rozotrela pripravenu plnku.
- Maso som zrolovala a zviazala spagatom.
- Roladu som opiekla zo vsetkych stran na rozohriatej masti.
- Opecenu roladu som odlozila na tanier. Vo vypeku som poprazila cibulu. Ked bola cibula makka poliala som ju worcesterskou omackou. Pouzila som dve mensie cibule pokrajane na vacsie mesiaciky.
- Opecenu roladu som vlozila naspat do hrnca. Poliala som ju cervenym vinom a pridala som polievkovu lyzicu husteho paradajkoveho pretlaku. Pretlak som rozmiesala s vinom a doliala som este 100ml vody.
- Hrniec som prikryla pokrievkou a maso som dala dusit do vyhriatej rury 160C na 2,5 hodiny. Ked bolo maso makke vybrala som ho a omacku som rozmixovala ponornym mixerom. Omacku som este dochutila solou, korenim a pridala som posekanu petrzlenovu vnatku.
- Roladu som podavala s ryzou, ale urcite bude chutna aj so zemiakovou kasou alebo s cestovinami.