Roláda z hovädzej slabiny (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Dalsi recept z mojej zbierky dusenej hovadziny. Mozno posluzi aj druhym ako navod ze aj z menej kvalitneho masa sa da urobit chutny obed.

6-8
porcií
35 minút
príprava
150 minút
na 160 °C

Postup

  1. Hovadzia slabina. Neviem aka sa da kupit v obchodoch na Slovensku. Ja som zacala s takymto kuskom slabiny.
  2. Z masa som obrezala a vyrezala slachy a mastne kusky.
  3. Plnku som si spravila klasicku s rozkom, mliekom, pecienkou, posekanou petrzlenovou vnatkou, cerstvym majoranom, vajickom, solou a korenim. Chcela som aby prevladala cesnakova chut, tak som pridala styri struciky cesnaku.
  4. Plat masa som posolila a okorenila. Na plat masa som potom rozotrela pripravenu plnku.
  5. Maso som zrolovala a zviazala spagatom.
  6. Roladu som opiekla zo vsetkych stran na rozohriatej masti.
  7. Opecenu roladu som odlozila na tanier. Vo vypeku som poprazila cibulu. Ked bola cibula makka poliala som ju worcesterskou omackou. Pouzila som dve mensie cibule pokrajane na vacsie mesiaciky.
  8. Opecenu roladu som vlozila naspat do hrnca. Poliala som ju cervenym vinom a pridala som polievkovu lyzicu husteho paradajkoveho pretlaku. Pretlak som rozmiesala s vinom a doliala som este 100ml vody.
  9. Hrniec som prikryla pokrievkou a maso som dala dusit do vyhriatej rury 160C na 2,5 hodiny. Ked bolo maso makke vybrala som ho a omacku som rozmixovala ponornym mixerom. Omacku som este dochutila solou, korenim a pridala som posekanu petrzlenovu vnatku.
  10. Roladu som podavala s ryzou, ale urcite bude chutna aj so zemiakovou kasou alebo s cestovinami.