Rizoto z tekvice (fotorecept)
Autor receptu: danculka
Najlepšie,keď je pomarančová trebars na pečenie,alebo hokaido..,môže byť aj biela potom použijeme kurkumu ako farbivo,,,recept som vyčítala v ruskej BURDE a prispôsobila som si ho k mojim podmienkam...naozaj nemá chybu,robila som s HOKAIDOM,ktoré mi dala Dorisa...
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistenú tekvicu pokrájema na kocky..
- cibuľu tiež..a dáme na maslo popražiť..
- zalejeme polovicou mlieka...ke´d sa vyvarí dolejeme zvyšok a povaríme do mäkka pridáme korenimy podľa svojej chuti...
- umytú ryžu uvaríme vo vývare,alebo bujóne..
- syry som si nastrúhala ,žltý použijem hneď, ako dám do tekvicovej hmoty ryžu a polovicu parmezánu tiež..farebný syr použijem pri podávaní,ako dekor sa zvyšným parmezánom...
- rizoto je hotové...
- Dobrú chuť!!