Rizoto z tekvice (fotorecept)

Autor receptu: danculka

Najlepšie,keď je pomarančová trebars na pečenie,alebo hokaido..,môže byť aj biela potom použijeme kurkumu ako farbivo,,,recept som vyčítala v ruskej BURDE a prispôsobila som si ho k mojim podmienkam...naozaj nemá chybu,robila som s HOKAIDOM,ktoré mi dala Dorisa...

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistenú tekvicu pokrájema na kocky..
  2. cibuľu tiež..a dáme na maslo popražiť..
  3. zalejeme polovicou mlieka...ke´d sa vyvarí dolejeme zvyšok a povaríme do mäkka pridáme korenimy podľa svojej chuti...
  4. umytú ryžu uvaríme vo vývare,alebo bujóne..
  5. syry som si nastrúhala ,žltý použijem hneď, ako dám do tekvicovej hmoty ryžu a polovicu parmezánu tiež..farebný syr použijem pri podávaní,ako dekor sa zvyšným parmezánom...
  6. rizoto je hotové...
  7. Dobrú chuť!!