Foto: tatranka
V určitej dobe som sa zamerala na varenie jedál z hlivy ustricovej.Chutí nám,nahrádza mäso,má látky,ktoré pomáhajú organizmu pri imunite. Mám už Zobraziť celý popisV určitej dobe som sa zamerala na varenie jedál z hlivy ustricovej.Chutí nám,nahrádza mäso,má látky,ktoré pomáhajú organizmu pri imunite. Mám už pár receptov a tento potravinový artikel ma nikdy nesklamal.
porcie
príprava
Suroviny
600 |
|
3OO g |
|
O,5 dcl |
|
1/2 bal. (hrášok,mrkva,kukurica) |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1,5 čl |
|
Postup
-
1
Umytú a očistenú hlivu pokrájam na menšie kúsky.Tak ako kúsky mäsa.
-
2
Na zohriatom oleji usmažím na drobno pokrájanú cibuľku.Opečiem do sklovita.
-
3
Pridám hlivu a orestujem.Potom ju posolím,pokorením a pridám červenú,mletú papriku.Hliva uvoľní vodu.Nechám ju trochu dusiť.
-
4
Do tohto základu pridám prepláchnutú mrazenú zeleninu.Hrášok,mrkvu,kukuricu.Pridám trochu teplej vody,alebo ak mám vývar,tak ten.Prikryjem a nechám dusiť. Opláchnutú ryžu predvarím v slanej vode./ Trvá to tak asi 15 minút/
-
5
Ryžu precedím a pridám do zmesi húb a zeleniny.Ryža by mala byť nelepivá.Ešte na slabom ohni nechám všetko asi 3-5 minút podusiť a odstavím.
-
6
Tu je v skratke postup odfotený.
-
7
Servírujem so strúhaným tvrdým syrom a zeleninovou oblohou.
Píšeš,že radšej pripravuješ rizoto z čerstvých hríbov.To aj ja.No tento krát som ho robila hlivy a je výborný.Zamerala som sa na hlivu a špekulujem nad jedlami,kde sa dá využiť namiesto mäsa a nie iných húb,ktoré by boli na prípravu lepšie.Tak som ich použila aj akože na držkovú-hlivovú polievku,tiež na držkovo-hlivový perkelt aj paprikáš.No skúšam to.Vysmážať ich nechcem,to ma neláka.Ak zdravšie,tak nech je hliva varená,alebo dusená.
Ďakujem Tatranka.
Teším sa,že si ho objavila / rizoto /a že hliva aj aj u teba obľúbená potravina.