Rizoto z hlivy ustricovej (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
V určitej dobe som sa zamerala na varenie jedál z hlivy ustricovej.Chutí nám,nahrádza mäso,má látky,ktoré pomáhajú organizmu pri imunite.
Mám už pár receptov a tento potravinový artikel ma nikdy nesklamal.
4-6 porcie |
45 minút príprava |
Postup
- Umytú a očistenú hlivu pokrájam na menšie kúsky.Tak ako kúsky mäsa.
- Na zohriatom oleji usmažím na drobno pokrájanú cibuľku.Opečiem do sklovita.
- Pridám hlivu a orestujem.Potom ju posolím,pokorením a pridám červenú,mletú papriku.Hliva uvoľní vodu.Nechám ju trochu dusiť.
- Do tohto základu pridám prepláchnutú mrazenú zeleninu.Hrášok,mrkvu,kukuricu.Pridám trochu teplej vody,alebo ak mám vývar,tak ten.Prikryjem a nechám dusiť.
Opláchnutú ryžu predvarím v slanej vode./ Trvá to tak asi 15 minút/
- Ryžu precedím a pridám do zmesi húb a zeleniny.Ryža by mala byť nelepivá.Ešte na slabom ohni nechám všetko asi 3-5 minút podusiť a odstavím.
- Tu je v skratke postup odfotený.
- Servírujem so strúhaným tvrdým syrom a zeleninovou oblohou.