Rizoto z hlivy ustricovej (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

V určitej dobe som sa zamerala na varenie jedál z hlivy ustricovej.Chutí nám,nahrádza mäso,má látky,ktoré pomáhajú organizmu pri imunite. Mám už pár receptov a tento potravinový artikel ma nikdy nesklamal.

4-6
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Umytú a očistenú hlivu pokrájam na menšie kúsky.Tak ako kúsky mäsa.
  2. Na zohriatom oleji usmažím na drobno pokrájanú cibuľku.Opečiem do sklovita.
  3. Pridám hlivu a orestujem.Potom ju posolím,pokorením a pridám červenú,mletú papriku.Hliva uvoľní vodu.Nechám ju trochu dusiť.
  4. Do tohto základu pridám prepláchnutú mrazenú zeleninu.Hrášok,mrkvu,kukuricu.Pridám trochu teplej vody,alebo ak mám vývar,tak ten.Prikryjem a nechám dusiť. Opláchnutú ryžu predvarím v slanej vode./ Trvá to tak asi 15 minút/
  5. Ryžu precedím a pridám do zmesi húb a zeleniny.Ryža by mala byť nelepivá.Ešte na slabom ohni nechám všetko asi 3-5 minút podusiť a odstavím.
  6. Tu je v skratke postup odfotený.
  7. Servírujem so strúhaným tvrdým syrom a zeleninovou oblohou.