Rizoto so šampiňónmi a fazuľkou (fotorecept)

Autor receptu: brambora

Tatino ma obdaroval už spracovanou zelenou fazuľkou, tak mi visela v mrazáku. :D A keďže nemôžem dookola z nich variť len omáčku, tak som vymyslela tento recept.

4
porcie
7 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prvé si uvaríme ryžu, do ktorej pridáme za lyžičku cesnakovej pasty (ja som použila domácu). Ja osobne varím ryžu v rúre, lebo na sporáku sa mi ešte nikdy nepodarila a dodnes neviem prečo. :D
  2. Kým sa ryža varí, nakrájame si šampiňóny, struky fazuľky a brokolicu na kúsky. Hodíme to na panvičku s trochou olivového oleja a necháme 3 minútky posmažiť.
  3. Pridáme 2dcl vývaru, mleté čierne korenie a trocha kari korenia a necháme variť asi 7 minút.
  4. Keď je táto zmes hotová, tak pridáme k tomu uvarenú ryžu a premiešame. Posypeme petržlenovou vňaťou a môžme servírovať. Dobrú chuť.