Rizoto so šampiňónmi a fazuľkou (fotorecept)
Autor receptu: brambora
Tatino ma obdaroval už spracovanou zelenou fazuľkou, tak mi visela v mrazáku. :D A keďže nemôžem dookola z nich variť len omáčku, tak som vymyslela tento recept.
4 porcie |
7 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prvé si uvaríme ryžu, do ktorej pridáme za lyžičku cesnakovej pasty (ja som použila domácu). Ja osobne varím ryžu v rúre, lebo na sporáku sa mi ešte nikdy nepodarila a dodnes neviem prečo. :D
- Kým sa ryža varí, nakrájame si šampiňóny, struky fazuľky a brokolicu na kúsky. Hodíme to na panvičku s trochou olivového oleja a necháme 3 minútky posmažiť.
- Pridáme 2dcl vývaru, mleté čierne korenie a trocha kari korenia a necháme variť asi 7 minút.
- Keď je táto zmes hotová, tak pridáme k tomu uvarenú ryžu a premiešame. Posypeme petržlenovou vňaťou a môžme servírovať. Dobrú chuť.