Foto: dorisa
Dnes som na obed pripravila rizotko s mäsom a zeleninou. Len tak sa po ňom zaprašilo.
2-3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso umyjeme nakrajame na kocky. Na oleji speníme cibulku,pridám mäso a nechame zatiahnuť.
-
2
Podlejeme vodou, posolíme okoreníme, pridáme červenú mletu papriku(ale len trocha).Mäso dusíme zakryte, kým nie je skoro mäkké.
-
3
Potom pridáme mrazenú zeleninu a za chvilku aj ryžu, podlejeme trochou vody a dodusíme,kým nie je ryža mäkka.
-
4
nechame dojst rizotko v hrnci na odstavenom ohni, zakryté.
-
5
Pri servírovaní jedla som porciu posypala nastuhaným parmezanom. Podávame s uhorkou, cviklou a inými prilohami.
Diskusia k receptu