Risotto s pečenými žltými paprikami fotorecept
Foto: zuzkabluzka
Podla farby by sa mohlo zdat, ze ide o klasicke milanske safranove rizoto. Zltu farbu vsak dalo ryzi pyre z upecenych paprik, k tomu Zobraziť celý popisPodla farby by sa mohlo zdat, ze ide o klasicke milanske safranove rizoto. Zltu farbu vsak dalo ryzi pyre z upecenych paprik, k tomu trocha rozmarinu a vysledok naozaj stoji za to. Teda, ak mate radi papriku. :)
Postup
-
1
Papriku dame piect na 180° asi na 40 minut, kym nezmakne, mozno aj miestami zhnedne. Vyberieme, este teplu osupime, zbavime jadrovnika so zrnkami.
-
2
Asi jednu tretinu upecenej papriky nakrajame na kocky, ostatnu rozmixujeme ponornym mixerom na jemne pyre, zjemnenime kvapkou olivoveho oleja a pridame stipku soli.
-
3
V tomto bode zacneme s pripravou samotneho risotta. Na hrudke masla a troche olivoveho oleja orestujeme nakrajanu cibulu a rozmarin, najlepsie cerstvy, ale moze byt aj suseny. Pridame ryzu, chvilu opekame a podlejeme bielym vinom. Ked sa vino odpari, ryzu uvarime za staleho miesania pomalym dolievanim (zeleninoveho) vyvaru.
-
4
Ked je ryza napoly uvarena, co je asi po 7-8 minutach, pridame pripravene paprikove pyre. Miesame, podla potreby este dolievame vyvar. Ak treba pridame stipku soli.
-
5
Do uvarenej ryze pridame papriky nakrajane na kocky, na zjemnenie hrudku masla, odstavime a nechame chvilku postat.
-
6
Na tanieri si mozme podla chuti rizoto posypat struhanym syrom a dochutit ciernym korenim. Dobru chut !
@kimlo :))) a @fando presne, pamatas si na rizota starej mamy? kuracina z polievky, hrach, mrkva, mlazgave to bolo, vies, ze by som si dala? :))) s ceresnovym kompotom ;)
@mariamka , teraz si pobavila Ty mňa... batoľatá bumbali risotto :)
Tiež na maminkine rizotko nedám dopustiť ešte od čias, čo sme o talianskej kuchyni ani netušili :)