Foto: elixir
Recept na knedličky mám z časopisu Eat Smarter! Abnehmen mit Genuss.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
6-8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme suroviny na knedlíky.
-
2
Z riccoty, múky, strúhanky, žĺtok a korení vymiešame cesto.
-
3
Potom pridáme postrúhaný syr pecorino a dobre premiešame.
-
4
Vznikne nám husté cesto. Z neho potom pomocou dvoch lyžičiek tvarujeme malé knedlíky a vhadzujeme ich do vody, ktorá sa varí na slabom plameni.
-
5
Knedlíky sa varia 6-8 minút. Po uvarení ich už len pridáme do porcií polievky, výborne sa hodia k paradajkovej.
-
6
Z množstva mi vyšlo približne 20 knedlíkov... Keď sa rozdelia do dvoch porcií, s polievkou sú už pomerne sýtym hlavným jedlom.
Diskusia k receptu