Ricottové knedličky fotorecept

elixir - fotkaelixir, 22. februára 2014
Ricottové knedličky (fotorecept)
Foto: elixir

Recept na knedličky mám z časopisu Eat Smarter! Abnehmen mit Genuss.

2
porcie
10 minút
príprava
6-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
50 g
40 g
40 g
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nachystáme suroviny na knedlíky.

    Ricottové knedličky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z riccoty, múky, strúhanky, žĺtok a korení vymiešame cesto.

    Ricottové knedličky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme postrúhaný syr pecorino a dobre premiešame.

    Ricottové knedličky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vznikne nám husté cesto. Z neho potom pomocou dvoch lyžičiek tvarujeme malé knedlíky a vhadzujeme ich do vody, ktorá sa varí na slabom plameni.

    Ricottové knedličky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Knedlíky sa varia 6-8 minút. Po uvarení ich už len pridáme do porcií polievky, výborne sa hodia k paradajkovej.

    Ricottové knedličky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z množstva mi vyšlo približne 20 knedlíkov... Keď sa rozdelia do dvoch porcií, s polievkou sú už pomerne sýtym hlavným jedlom.

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Ďakujem :) Inak, napadlo ma, že možno by mali krajší tvar, keby sa knedlík dal do vody aj spolu s lyžičkami, nech sa akoby "zavarí"... a až potom ho z lyžičiek vypustiť.
Ricottu si doma často vyrábam sám podľa @Klaura a často rozmýšľam, čo by sa z nej ešte dalo urobiť okrem rôznych nátierok a koláčov. Tento recept mi prišiel veľmi vhod, novinka bude aj pecorino, ešte som nemal tú česť sa s ním zoznámiť. Ďakujem za pekný recept!
@elixir , recept na halušky, perfektný a to fakt ako vyšitý do rajčinovej polievky, musím si to vyskúšať, niekedy ma chytá chaos "čo navariť", pritom rajčinovej šťavy plná polica :-)
aj toto mi sedí od teba @elixir , určite urobím, lebo paradajkovej šťavy a la @jerica mám ešte plno, pravej chuti paradajok zo slnka, hustá, takže využijem tvoje knedličky, pekný recept
nooo, tak toto sa mi paci, tunajsia ricotta je fantasticka, urcite vyskusam tvoje knedlicky, vedela by som si ich predstavit aj v spenatovej omacke, naozaj pekny rcp :)
Tak takéto knedličky zrovna do paradajkovej niekedy určite vyskúšam... nemať na sporáku hrniec s rozvarenou polievkou, idem do nej aj hneď, krásna inšpirácia za 5* :)
Budem rada, ak skúsite... :) Okrem toho, že je do čoho zahryznúť, aj trošku zjemnili polievku, ktorú sme s nimi jedli. So špenátom to tiež môže byť dobré, alebo aj s jedlami z húb.

Pridaj komentár k receptu: