Ricottové knedličky fotorecept

elixir - fotkaelixir, 22. februára 2014
Ricottové knedličky (fotorecept)
Foto: elixir

Recept na knedličky mám z časopisu Eat Smarter! Abnehmen mit Genuss.

2
porcie
10 minút
príprava
6-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
50 g
40 g
40 g
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nachystáme suroviny na knedlíky.

    Ricottové knedličky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z riccoty, múky, strúhanky, žĺtok a korení vymiešame cesto.

    Ricottové knedličky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme postrúhaný syr pecorino a dobre premiešame.

    Ricottové knedličky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vznikne nám husté cesto. Z neho potom pomocou dvoch lyžičiek tvarujeme malé knedlíky a vhadzujeme ich do vody, ktorá sa varí na slabom plameni.

    Ricottové knedličky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Knedlíky sa varia 6-8 minút. Po uvarení ich už len pridáme do porcií polievky, výborne sa hodia k paradajkovej.

    Ricottové knedličky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z množstva mi vyšlo približne 20 knedlíkov... Keď sa rozdelia do dvoch porcií, s polievkou sú už pomerne sýtym hlavným jedlom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
k tej paradajkovej polievke určite pasujú, pekný recept