Ricottové knedličky (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Recept na knedličky mám z časopisu Eat Smarter! Abnehmen mit Genuss.
2 porcie |
10 minút príprava |
6-8 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme suroviny na knedlíky.
- Z riccoty, múky, strúhanky, žĺtok a korení vymiešame cesto.
- Potom pridáme postrúhaný syr pecorino a dobre premiešame.
- Vznikne nám husté cesto. Z neho potom pomocou dvoch lyžičiek tvarujeme malé knedlíky a vhadzujeme ich do vody, ktorá sa varí na slabom plameni.
- Knedlíky sa varia 6-8 minút. Po uvarení ich už len pridáme do porcií polievky, výborne sa hodia k paradajkovej.
- Z množstva mi vyšlo približne 20 knedlíkov... Keď sa rozdelia do dvoch porcií, s polievkou sú už pomerne sýtym hlavným jedlom.