Ríbezľový kysnutý koláč fotorecept

babina49 - fotkababina49, 24. júna 2012
Ríbezľový kysnutý koláč (fotorecept)
Foto: babina49

A dozreli nám ríbezle....

Suroviny

300-350 g
1 ks
2 PL
1 ČL
cca 30-50 g rozpustené
podľa potreby letné na miesenie
kvások:
cca 1,5 dcl vlažné
1 ČL
1 ČL
1/2 kocky
podľa potreby (čerstvé)
 na posypanie ríbezlí
na posýpku:
100 g
50 g (margarin)
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    potrebné suroviny - ríbezle som dala asi 3/4 z množstva ako vidno na fotke

    Ríbezľový kysnutý koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    kvások si zarobíme do vlažného mllieka a necháme vykysnúť. Preosejeme si múku,pridáme roztopené maslo,rozšľahané vajíčko,2 PL kryš.cukor a 1 ČL soli. Mlieko z kvásku mi stačilo na zamiesenie cesta,tak som ho už vobec nemusela pridávať

    Ríbezľový kysnutý koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zamiesime vláčne cesto,ak by bolo redšie,pridajte múku

    Ríbezľový kysnutý koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    medzitým ako nám bude kysnúť cesto,zamiesime si mrveničku na posýpku :všetky ingrediencie rukou zmiešame a dáme do chladu

  5. 5

    cesto pekne nakyslo

    Ríbezľový kysnutý koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    plech na pečenie som vymastila,posypala múkou a cesto som si dala priamo na plech,posypala trošku múkou ,valčekom rozvaľkala pokiaľ sa dalo a potom som cesto už len prstami dotiahla do rohov plechu.Na cesto som rozsypala umyté a dobre odkvapkané ríbezle,posypala kryštálovým cukrom a na to dala mrvenicu,ktorá bola v chladničke.Moja pomocná sila bola taká rýchla,že som nestihla odfotiť koláč s ovocím a posýpkou pred pečením,takže už len upečený.Deťom bol aj tak kyslejší,tak sme ho po vrchu ešte posypali práškovým cukrom

    Ríbezľový kysnutý koláč (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
tak ríbezľový koláč som nejedla od detstva,mala som ho veľmi rada,moje deti ríbezle úplne odmietajú,len veľmi zriedka si dajú troška bielych,tak sa mi to ani pre seba piecť nechce, ale zaspomínala som si
každý rok robím kysnutý mrveničkový podľa sezónneho ovocia, teraz som robila čerešňový, za chvíľu budú marhule a určite nebude chýbať na jeseň slivkový - ale ríbezľový som ešte neroila, asi sa oplatí vyskúšať aj taký...vďaka za tip

Pridaj komentár k receptu: