Ríbezľový koláč

Ríbezľový koláč s posýpkou

Autor receptu: redakcia

Na krehkom ceste vynikne kombinácia kyslých červených ríbezlí s aromatickými, sladkými čiernymi.* Kardamóm v posýpke zaručí doslova chuťový koncert, ale ak máte radšej klasiku, môžete ho vynechať.

12
porcií
35 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Podľa návodu pripravíme jemné trené cesto (recept nájdete po kliknutí na odkaz).
  2. Na posýpku nastrúhame marcipán spolu s maslom do misy. Prisypeme múku, cukor, citrónovú šťavu a kardamóm, všetko prstami spracujeme na posýpku.
  3. Okrúhlu koláčovú formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Ríbezle preberieme a odstopkujeme.
  4. Pripravené trené cesto vložíme do formy, uhladíme a vytiahneme ho aj na boky formy. Na cesto rozdelíme ríbezle a povrch posypeme posýpkou.
  5. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 30–40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.