Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč s posýpkou
Autor receptu: redakcia
Na krehkom ceste vynikne kombinácia kyslých červených ríbezlí s aromatickými, sladkými čiernymi.* Kardamóm v
posýpke zaručí doslova chuťový koncert, ale ak máte radšej klasiku, môžete ho vynechať.
12 porcií |
35 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Podľa návodu pripravíme jemné trené cesto (recept nájdete po kliknutí na odkaz).
- Na posýpku nastrúhame marcipán spolu s maslom do misy. Prisypeme múku, cukor, citrónovú šťavu a kardamóm, všetko prstami spracujeme na posýpku.
- Okrúhlu koláčovú formu vymastíme maslom
a vysypeme strúhankou. Ríbezle preberieme a odstopkujeme.
- Pripravené trené cesto vložíme do formy, uhladíme a vytiahneme ho aj na boky formy. Na cesto rozdelíme ríbezle a povrch posypeme posýpkou.
- Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 30–40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.