Ríbezľový koláč s kokosovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
.... ,,vynovatá,, za tento recept je ,,Michalina,, ...toto je vlastne jej recept na ,,mafiny,, ktoré nemusím - súmi nesimpatické , preto som si jej recept prerobil na ,,koláčiky,, a veruže chutia výborne
45 minút príprava |
2x25 minút tepelná úprava |
Postup
- jedno celé vajce si vyšlaháme s cukrom a vanilínovým cukrom
- pridal som preosiatú hladkú múku s PDP (kypr. prášok )
- 8 ližíc oleja
- 1 kelímok smatanky
- a cesto som mixerom vymiešal ....asi som mal veľkú ližicu a múky bolo viac ako treba ,tak mi to zhustlo ....trocha šťavy z ríbezlí a štipka mlieka to napravili
- do hotového cesta som pridal 4 ližice čierných kompotovaných ríbezlí a už zlahka rukou som ich vmiešal do cesta
- cesto som nalial a rozotrel vo vymastených múkou vysypaných formách a dal do predohriatej trúby na 25 minut pri teplote 150°C
- po upečení som korpusy nechal vychladnout , potom som ich vo forme obrátil - stihol som si aj formy umyť
- ...vraj vaječné bieľka treba šlahať nad parou , skúsil som .... v pískači .... ( hrniec na varenie mlieka parou ) som premiešal bielka s cukrom a šlahal na sneh
- darilo sa mi pokial som nepridal strúhaný kokos - seklo sa mi to ..... pridal som pomáganý čierný ribíz - asi 3 ližice, trochu mlieka a vymixoval
- túto zmäs som nechal vychladnúť a neskoršie som vnej rozšlahal 1 celé maslo ( 250 )
- hotovým krémom som vyplnil ,,jamku ,, v korpusoch
- a druhou smatankou nazdobil
- ...na tento účel som si ponechal zopár guličiek čierného ribízu a velkonočný cukrík sa tam tiež ,,zmästil,,,
- a máme hotovo
- DOBRÚ CHUŤ