Ríbezľový koláč s kokosovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

.... ,,vynovatá,, za tento recept je ,,Michalina,, ...toto je vlastne jej recept na ,,mafiny,, ktoré nemusím - súmi nesimpatické , preto som si jej recept prerobil na ,,koláčiky,, a veruže chutia výborne

45 minút
príprava
2x25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. jedno celé vajce si vyšlaháme s cukrom a vanilínovým cukrom
  2. pridal som preosiatú hladkú múku s PDP (kypr. prášok )
  3. 8 ližíc oleja
  4. 1 kelímok smatanky
  5. a cesto som mixerom vymiešal ....asi som mal veľkú ližicu a múky bolo viac ako treba ,tak mi to zhustlo ....trocha šťavy z ríbezlí a štipka mlieka to napravili
  6. do hotového cesta som pridal 4 ližice čierných kompotovaných ríbezlí a už zlahka rukou som ich vmiešal do cesta
  7. cesto som nalial a rozotrel vo vymastených múkou vysypaných formách a dal do predohriatej trúby na 25 minut pri teplote 150°C
  8. po upečení som korpusy nechal vychladnout , potom som ich vo forme obrátil - stihol som si aj formy umyť
  9. ...vraj vaječné bieľka treba šlahať nad parou , skúsil som .... v pískači .... ( hrniec na varenie mlieka parou ) som premiešal bielka s cukrom a šlahal na sneh
  10. darilo sa mi pokial som nepridal strúhaný kokos - seklo sa mi to ..... pridal som pomáganý čierný ribíz - asi 3 ližice, trochu mlieka a vymixoval
  11. túto zmäs som nechal vychladnúť a neskoršie som vnej rozšlahal 1 celé maslo ( 250 )
  12. hotovým krémom som vyplnil ,,jamku ,, v korpusoch
  13. a druhou smatankou nazdobil
  14. ...na tento účel som si ponechal zopár guličiek čierného ribízu a velkonočný cukrík sa tam tiež ,,zmästil,,,
  15. a máme hotovo
  16. DOBRÚ CHUŤ