Ríbezľovo-tvarohový koláč
Foto: frommykitchendotcom
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si tvarohovú plnku a to tak, že všetky suroviny spolu zmiešame. Pokiaľ máte radšej sladší koláč, podľa chuti ešte dodajte do tvarohu práškový cukor.
- 2
Múku preosejeme s práškom do pečiva. V osobitnej miske do penista vymiešame vajce s cukrom a zmäknutým maslom. Pridáme preosiatu múku, mlieko a všetko dobre vymiešame mixérom. Okrúhlu formu s priemerom 26 cm obložíme papierom. Vylejeme cesto a rozotrieme tak, aby boli okraje trochu vyššie.
- 3
Na takto pripravené cesto lyžicou rovnomerne nanesieme tvarohovú plnku. Pozor, vyvýšené kraje majú ostať bez plnky. Nakoniec koláč posypeme odkvapkanými ríbezľami, ktoré sme zmiešali s kukuričným škrobom. Dáme piecť na 35 min na 175-180 stupňov.
- 4
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež ríbezľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu