Ríbezľový koláč

Ríbezľovo-tvarohový koláč

Autor receptu: frommykitchendotcom

35 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si tvarohovú plnku a to tak, že všetky suroviny spolu zmiešame. Pokiaľ máte radšej sladší koláč, podľa chuti ešte dodajte do tvarohu práškový cukor.
  2. Múku preosejeme s práškom do pečiva. V osobitnej miske do penista vymiešame vajce s cukrom a zmäknutým maslom. Pridáme preosiatu múku, mlieko a všetko dobre vymiešame mixérom. Okrúhlu formu s priemerom 26 cm obložíme papierom. Vylejeme cesto a rozotrieme tak, aby boli okraje trochu vyššie.
  3. Na takto pripravené cesto lyžicou rovnomerne nanesieme tvarohovú plnku. Pozor, vyvýšené kraje majú ostať bez plnky. Nakoniec koláč posypeme odkvapkanými ríbezľami, ktoré sme zmiešali s kukuričným škrobom. Dáme piecť na 35 min na 175-180 stupňov.
  4. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom