Ríbezľový koláč
Ríbezľovo-tvarohový koláč
Autor receptu: frommykitchendotcom
35 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si tvarohovú plnku a to tak, že všetky suroviny spolu zmiešame. Pokiaľ máte radšej sladší koláč, podľa chuti ešte dodajte do tvarohu práškový cukor.
- Múku preosejeme s práškom do pečiva. V osobitnej miske do penista vymiešame vajce s cukrom a zmäknutým maslom. Pridáme preosiatu múku, mlieko a všetko dobre vymiešame mixérom. Okrúhlu formu s priemerom 26 cm obložíme papierom. Vylejeme cesto a rozotrieme tak, aby boli okraje trochu vyššie.
- Na takto pripravené cesto lyžicou rovnomerne nanesieme tvarohovú plnku. Pozor, vyvýšené kraje majú ostať bez plnky.
Nakoniec koláč posypeme odkvapkanými ríbezľami, ktoré sme zmiešali s kukuričným škrobom. Dáme piecť na 35 min na 175-180 stupňov.
- Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom