Ríbezľové rožky (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Drobné pečivo ku káve, nie veľmi sladké. (cca 418kJ na 1 ks) S menšími úpravami som sa inšpirovala časopisom EatSmarter!
12 porcií |
75 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Zohrejeme mlieko (okrem 1 PL) a zmiešame s droždím, nádobu prikryjeme a necháme 10 minút odpočívať.
- Nachystáme si múku, med a maslo...
- Po 10 minútach pridáme droždie a vymiesime cesto, ktoré na teplom mieste necháme odpočívať 50 minút.
- Z ovocia a mandľovej múčky nachystáme plnku - umyté a očistené ríbezle premiešame s na drobno pokrájaným banánom a múčkou.
- Odpočinuté cesto nachystáme, rozvaľkáme...
- ...a rozdelíme na dvanásť častí...
- Každú časť potom ešte rozvaľkáme do širšia a plníme ovocím.
- ...zrolujeme každú naplnenú časť od hrubšieho konca k tenšiemu, potom rožky zľahka potrieme zvyšným mliekom.
- Nachystané rožky dáme piecť na 200°C 20-25 minút.
- Tu sú rožteky už upečené.
- ...a tu jeden v reze.
- Energetické hodnoty (cca) - 1 ks: 418kJ
Bielkoviny: 3g
Sacharidy: 16,5g
Tuky: 3g