Ríbezľové rožky (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Drobné pečivo ku káve, nie veľmi sladké. (cca 418kJ na 1 ks) S menšími úpravami som sa inšpirovala časopisom EatSmarter!

12
porcií
75 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zohrejeme mlieko (okrem 1 PL) a zmiešame s droždím, nádobu prikryjeme a necháme 10 minút odpočívať.
  2. Nachystáme si múku, med a maslo...
  3. Po 10 minútach pridáme droždie a vymiesime cesto, ktoré na teplom mieste necháme odpočívať 50 minút.
  4. Z ovocia a mandľovej múčky nachystáme plnku - umyté a očistené ríbezle premiešame s na drobno pokrájaným banánom a múčkou.
  5. Odpočinuté cesto nachystáme, rozvaľkáme...
  6. ...a rozdelíme na dvanásť častí...
  7. Každú časť potom ešte rozvaľkáme do širšia a plníme ovocím.
  8. ...zrolujeme každú naplnenú časť od hrubšieho konca k tenšiemu, potom rožky zľahka potrieme zvyšným mliekom.
  9. Nachystané rožky dáme piecť na 200°C 20-25 minút.
  10. Tu sú rožteky už upečené.
  11. ...a tu jeden v reze.
  12. Energetické hodnoty (cca) - 1 ks: 418kJ
    Bielkoviny: 3g
    Sacharidy: 16,5g
    Tuky: 3g