Foto: zirafninka1
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
150 ml horúca |
|
150 ml |
|
250 g |
|
250 g |
|
4 PL |
|
2 KL |
|
štipka |
|
Krém: | |
5 PL |
|
200 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
Poleva: | |
150 ml |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtka s cukrom do svetlej peny.
-
2
Pridáme horúcu vodu, olej a chvíľu šľaháme. Postupne zašľahávame kakao
-
3
a múku s práškom do pečiva.
-
4
Na záver zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný fóliou na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 20 minút.
-
5
Príprava krému: Jahodové kompóty precedíme, šťavu zachytíme.
-
6
Potrebujeme cca 500ml kompótovej šťavy.
-
7
K šťave pridáme škrob a metličkou rozmiešame.
-
8
Na miernom ohni uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.
-
9
Maslo vymiešame s práškovým cukrom,
-
10
pridáme vychladnutú kašu. Vyšľaháme jemný krém.
-
11
Na záver pridáme cele jahody a šľahačom ešte chvíľu premiešame.
-
12
Krém natrieme na cesto a odložíme do chladu.
-
13
Poleva: Smotanu na šľahanie zohrejeme. Nevaríme. Odstavíme a pridáme kúsky čokolády. Vymiešame hladkú polevu, ktorú ihneď nalejeme na krém a uhladíme.
Skvelý recept, jednoduchý a neskutočne lahodný. Priateľ dokonca na mňa protestne pozeral, keď som kus koláča odnášala preč na ochutnávku k rodičom :)
Ahoj
Skús pracovať zo surovinami cca.izbovej teploty.Osobne keď robím krém z masla,tak ho vyberiem z chladničky aj dve hodiny dopredu.Jahodovú kašu pridávaj k vyšľahanému maslu,len po lyžičkách.
Moje rady však ber s rezervou,keďže nie som cukrár.Pekné sviatky želám.