Rezy z jahodového kompótu (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtka s cukrom do svetlej peny.
  2. Pridáme horúcu vodu, olej a chvíľu šľaháme. Postupne zašľahávame kakao
  3. a múku s práškom do pečiva.
  4. Na záver zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný fóliou na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 20 minút.
  5. Príprava krému: Jahodové kompóty precedíme, šťavu zachytíme.
  6. Potrebujeme cca 500ml kompótovej šťavy.
  7. K šťave pridáme škrob a metličkou rozmiešame.
  8. Na miernom ohni uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.
  9. Maslo vymiešame s práškovým cukrom,
  10. pridáme vychladnutú kašu. Vyšľaháme jemný krém.
  11. Na záver pridáme cele jahody a šľahačom ešte chvíľu premiešame.
  12. Krém natrieme na cesto a odložíme do chladu.
  13. Poleva: Smotanu na šľahanie zohrejeme. Nevaríme. Odstavíme a pridáme kúsky čokolády. Vymiešame hladkú polevu, ktorú ihneď nalejeme na krém a uhladíme.