Rezy z jahodového kompótu (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Postup
- Žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtka s cukrom do svetlej peny.
- Pridáme horúcu vodu, olej a chvíľu šľaháme. Postupne zašľahávame kakao
- a múku s práškom do pečiva.
- Na záver zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný fóliou na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 20 minút.
- Príprava krému: Jahodové kompóty precedíme, šťavu zachytíme.
- Potrebujeme cca 500ml kompótovej šťavy.
- K šťave pridáme škrob a metličkou rozmiešame.
- Na miernom ohni uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.
- Maslo vymiešame s práškovým cukrom,
- pridáme vychladnutú kašu. Vyšľaháme jemný krém.
- Na záver pridáme cele jahody a šľahačom ešte chvíľu premiešame.
- Krém natrieme na cesto a odložíme do chladu.
- Poleva: Smotanu na šľahanie zohrejeme. Nevaríme. Odstavíme a pridáme kúsky čokolády. Vymiešame hladkú polevu, ktorú ihneď nalejeme na krém a uhladíme.