Rezy s mascarpone a orieškovou šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: medovnicek

Zákusky s mascarpone sú u nás veľmi obľúbené. Tento bol taký môj momentálny nápad.

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej peny postupne pridávame olej, vlažnú vodu a nakoniec múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri 180 C.
  2. Korpus necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku. Z mlieka a karamelových pudingových práškov uvaríme hustý puding. Ten necháme za stáleho miešania vychladnúť. Mascarpone dobre vyšľaháme s práškovým cukrom a kyslou smotanou. Potom po častiach pridávame vychladnutý karamelový puding. Vyšľaháme hladkú hmotu, ktorú natrieme na korpus.
  3. Keďže mi ostalo z višňovej plnky z kvetiniek, tak som jej trocha naniesla na plnku.
  4. Orieškovú čokoládu rozmixujeme na jemný prášok. Šľahačkovú smotanu - ja som mala Rama Cremefine vyšľaháme spolu s práškom z čokolády. Navrstvíme na plnku a uhladíme.
  5. Dáme do chladu stuhnúť a potom už len krájame na rezy.