Rezy s čokoládovým likérom
Foto: valina
Jemné svieže rezy s príchuťou jemného alkoholu.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
150 g |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
400 g |
|
50 ml |
|
2 bal. |
|
1 ČL |
|
1 bal. (1 porcia) |
|
150 ml |
|
Smotanový krém: | |
500 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme olej, vodu, múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Upečieme korpus na plechu 30x40 cm, pečieme 30 minút pri 200 °C.
- 2
Plnka: Nutellu zmiešame s likérom a natrieme ju na korpus. Vodu necháme zovrieť a zalejeme ňou čokoládu s kávou, v ktorej máčame sušienky a ukladáme na Nutellu.
- 3
Smotanový krém: Zo smotany, vanilkového cukru a stužovača vyšľaháme šľahačku, do ktorej pridáme mascarpone a jemne zašľaháme. Krém natrieme na sušienky, zahľadíme a ozdobíme stierkou.
- 4
Zo servítky si nastriháme tenké pásiky, ktoré naukladáme na rezy a posypeme kakaom. Potom postupne papieriky odoberieme a zákusok ozdobíme cukríkmi.
Tiež zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu