Nutellový zákusok
Nutellový zákusok

Nutellový zákusok videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 1. januára 2022
18-20
porcií
10-15 minút
na 180 °C
Nutellový zákusok (videorecept)
Foto: laylastastykitchen

Suroviny

80 g
80 g
40 ml
40 ml
2 ks
1 ČL
Krém:
250 g
100 g
50 g
2 PL
Poleva:
300 g




Postup

  1. 1

    Oddelila som žĺtky od bielkov. K žĺtkom som pridala kryštálový cukor, olej a vodu. Šľahala som až kým sa cukor úplne nerozpustil. Potom som pridala múku s práškom do pečiva. Zvlášť v miske som si vyšľahala bielky na tuhý sneh. Vyšľahané bielky som zľahka vmiešala do cesta. Cesto som naliala na plech (20x30 cm) vystlaný papierom a piekla som vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 10-15 minút.

  2. 2

    Na krém som vyšľahala maslo s Nutellou. Pridala som kakao a práškový cukor. Krém som rozotrela na vychladnutý korpus. Zákusok som dala do chladničky na 30 minút stuhnúť. Vychladnutý zákusok som poliala roztopenou Nutellou.

  3. 3

    Podľa tohto receptu vám vyjde malý zákusok, keďže je tam iba 80 g múky a 2 vajcia. Ja som ho spravila na plech s rozmermi 20x30 cm. Ak chcete upiecť viac tohto zákusku, odporúčam dvojitú dávku :-) Dobrú chuť! :-)

Diskusia k receptu

kukulienka71
Vyzerajú výborne. Piškóta s llejom a vodou je jemnučká. V bode 1 si oprav prosím omyl, olej si dávala k žľtkom, tak ako je aj vo videu. Ak by ho niekto pridal k bielkom, tak sneh nevyšľahá.
marienka44
Ako roztopiť nutelu? Na vodnej lázni alebo v mikrovlnke? Korpus mám už upečený, ale som dala 3 vajcia, lebo boli veľkosť M. Do snehu som dala časť cukru, trochu soli a citr. šťavy. Aj krém je nanesený. Na nutelu plánujem dať ešte ganache polevu.
laylastastykitchen
@marienka44 (11.4.2022 05:21)

Teraz vidim ze komentar ste pisali uz skoršie. No ja komentare vidim az ked sa prihlasim na tuto stranku a otvorim komentare. Stadeto mi nechodia ziadne oznamenia o novych komentaroch. Najblizsie mi kludne mozete napisat aj priamo pod video na youtube. Stade mi pride oznamenie hned a tam ma skor zastihnete. Samozrejme ak u nas neni noc kedze je tu o 6 hodin menej ako na SR 🙂... neviem, daju sa tie oznamenia nastavit aj na tejto stranke?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia