Nepečený nutellový zákusok
Annamária Wurster Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 6. apríla 2022
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 6. apríla 2022

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Korpus: | |
| 130 g |
|
| 70 g |
|
| 70 g mleté |
|
| Krém: | |
| 125 g |
|
| 200 ml |
|
| 2 PL (alebo podľa chuti) |
|
| 150 g |
|
| Ganache: | |
| 80 g |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Sušienky rozmixujeme v robote, potom pridáme rozpustené maslo, mleté oriešky a premiešame. Hmotu vtlačíme na dno aj boky formy (30x10 cm) s odnímateľným dnom alebo do tortovej formy s priemerom 20 cm. Odložíme do chladničky stuhnúť.
- 2
Krém: Mascarpone vymiešame so smotanou a s cukrom. Primiešame Nutellu.
- 3
Krém nanesieme na pripravený sušienkový korpus. Dáme na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
- 4
Ganache: Zohriatu smotanu nalejeme na kúsky čokolády v miske, necháme chvíľu postáť a potom vymiešame dohladka. Ganache rozotrieme na krém a necháme stuhnúť 30 minút v chladničke. Potom ozdobíme.
Tiež zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu