Nutellový zákusok
Nutellový zákusok

Nepečený nutellový zákusok

Annamária Wurster Nagy
šéfcukrárka Castel Pension & Restaurant v Mierove, 6. apríla 2022
Nepečený nutellový zákusok
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
130 g
70 g
70 g mleté
Krém:
125 g
200 ml
2 PL (alebo podľa chuti)
150 g
Ganache:
80 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušienky rozmixujeme v robote, potom pridáme rozpustené maslo, mleté oriešky a premiešame. Hmotu vtlačíme na dno aj boky formy (30x10 cm) s odnímateľným dnom alebo do tortovej formy s priemerom 20 cm. Odložíme do chladničky stuhnúť.

  2. 2

    Krém: Mascarpone vymiešame so smotanou a s cukrom. Primiešame Nutellu.

  3. 3

    Krém nanesieme na pripravený sušienkový korpus. Dáme na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.

  4. 4

    Ganache: Zohriatu smotanu nalejeme na kúsky čokolády v miske, necháme chvíľu postáť a potom vymiešame dohladka. Ganache rozotrieme na krém a necháme stuhnúť 30 minút v chladničke. Potom ozdobíme.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha