Rezy... na Vianoce

mojack - fotkamojack, 13. novembra 2010
Rezy... na Vianoce
Foto: mojack

Našla som receptik na internete, asi pred rokom tento pekny kolačik.Išli Vianoce tak som skúsilla a mali sme ho na spestrenie počas Vianoc.

40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 PL
5 PL
Plnka:
500 g
250 g
200 g
3 ks
1 ks
Pena:
3 ks
3 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Upečieme piškot.

  2. 2

    Pripravým si jahodovú a citronovú galaretku podla návodu.Ale vody dám len 250 ml. Mám radšej galaretku pretože je už ochutená. Ak nemate galaretku tak sa môže použit želatina.

    Rezy... na Vianoce - obrázok 2
  3. 3

    Pnka: Vymiešame maslo s praškovým cukrom. Pridám tvaroh.Kupujem vo vedierku z Lidla. Zamiešam žltka.A potom vlažnú galaretku.Nesmie byt studená, urobili by sa hrudky. Upečený piškot dam do rámika, natriem plnku a dám vychladnút.

  4. 4

    Pena: Vyšlahám sneh, pridám cukor a vlažnú citronovú galaretku.Je to velmi riedke, skoro až tekuté. Preto používam ramik aby sa mi to neroztieklo.Posypem kokosom.Nešetrím a dam ho tam poriadne.

Diskusia k receptu

matased
O galaretke som nikdy nepočula....alebo nezaregistrovala som tento názov, ale zákusok vyzerá pekne
evanaaa
Ano, galaretka je z Lídla, ja som to kedysi dávno robila, myslela som si, že je to puding a to bola želatína. Mojack, zrejme máš hranatý rámik, dá sa roztvoriť ako tort. forma? Kde si ho kúpila, ja som totiž taký vídavala v nemeckej relácii o varení.( TV Gusto).
mojack
Ano je to hranatý rámik, ktory sa da roztvorit.Ja ho mam už davno a velmi ho použivam hlavne vtedy ak davam plnky.Nemam "orezky".A nič sa zbytočne nerozleje na kraj.Ja som ho kupila z katalogu,ale videla som ho už niekde na inter.
ela77
mojack -vďaka za recept, musím vyskúšať, len doteraz som bola mimo dosahu internetu. Galaretku sme kupovávali v Poľsku na trhoch, je to želatína, ale dostať ju aj v LIDLI. Zdravím Tatrancov.
mojack
Poriadne sme zasnežený, Galaretku som aj ja kupovala v Polsku.
/ Leclerc/
milad
Jej, hľadám čosi iné, neopozerané na Vianoce a tu hľa, zabudnutý koláčik...piekla som ho voľakedy často a tuším som ho našla na mmb pod názvom Elvíra rezy...neviem, či je to presne ten, no zdá sa. Ďakujem za pripomenutie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia