Foto: mojaradost
Rezy sú chutné, plné karamelu:))
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
200 g |
|
4 ks |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
2 PL holandské |
|
1 bal |
|
Plnka 1: | |
500 ml |
|
100 g |
|
1,5 bal |
|
250 g |
|
2 bal |
|
Plnka 2: | |
1 bal |
|
200 g |
|
Okrem toho: | |
2 bal |
|
navrch |
|
Postup
-
1
Cesto: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, po častiach, olej, vodu, preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Rozmer 30x40 cm. Teplota 180 °C 25 minút, alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť.
- 2
Plnka 1: z mlieka, vanilkového cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Posypeme kryštálovým cukrom, prikryjeme potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorili hrudky a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a zašľaháme cukor. Spojíme s vychladnutým pudingom.
- 3
Plnka 2: maslo vyšľaháme a spojíme s karamelovým salkom.
- 4
Z piškóty stiahneme šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení. Natrieme vanilkovú plnku. Na plnku uložíme BB keksy po celom povrchu. Na keksy natrieme karamelovú plnku. Polejeme čokoládovou polevou. Dáme stuhnúť do chladu, najlepšie do druhého dňa, kým keksy zmäknú. Pokrájame na rezy horúcim nožom, aby poleva nepopraskala. Dobrú chuť!
Tiež karamelové rezy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Určite by som poslala ak by to bolo možné:))
Keď je karamelové tak sa nevarí, dostať kúpiť už hotové skaramelizované salko:))