Mramorované karamelové rezy
Zákusok na každú príležitosť.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks |
|
| 150 g |
|
| 125 ml |
|
| 125 ml |
|
| 250 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 bal. |
|
| Na potretie korpusu: | |
|
|
|
| Karamelová plnka: | |
| 250 g |
|
| 400 g (Lotus) |
|
| 1 bal. |
|
| 300 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 200 ml uvarená |
|
| 50 ml |
|
| Šľahačka: | |
| 500 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme olej, vodu a múku premiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zľahka primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Pečieme na plechu s rozmermi 20x30 cm pri 200 °C asi 25-30 minút. Upečený korpus potrieme lekvárom.
- 2
Karamelová plnka: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding, ktorý po vychladnuté zmiešame s maslom. Potom vmiešame karamelovú nátierku. Cukor nedávame, karamelová nátierka je sladká.
- 3
Polovicu plnky natrieme na lekvár. Sušienky namáčame v káve s rumom a ukladáme na plnku. Druhú časť plnky natrieme na sušienky.
- 4
Polovicu smotany privedenie do varu a roztopíme v nej čokoládu. Po dôkladnom vychladení vyšľaháme šľahačku. K druhej polovici smotany pridáme vanilkový cukor a stužovač a vyšľaháme bielu šľahačku. Šľahačky striedavo nastriekame na karamelovú plnku a ozdobnou stierkou urobíme vlnky, čím vznikne mramorový vzor.
Tiež karamelový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu