Karamelový zákusok
Karamelový zákusok

Mramorované karamelové rezy

valina - fotkavalina, 3. apríla 2023
Mramorované karamelové rezy
Foto: valina

Zákusok na každú príležitosť.

30
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
150 g
125 ml
125 ml
250 g
2 PL
1 bal.
Na potretie korpusu:
Karamelová plnka:
250 g
400 g (Lotus)
1 bal.
300 ml
2 bal.
200 ml uvarená
50 ml
Šľahačka:
500 ml
1 bal.
1 bal.
50 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme olej, vodu a múku premiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zľahka primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Pečieme na plechu s rozmermi 20x30 cm pri 200 °C asi 25-30 minút. Upečený korpus potrieme lekvárom.

  2. 2

    Karamelová plnka: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding, ktorý po vychladnuté zmiešame s maslom. Potom vmiešame karamelovú nátierku. Cukor nedávame, karamelová nátierka je sladká.

  3. 3

    Polovicu plnky natrieme na lekvár. Sušienky namáčame v káve s rumom a ukladáme na plnku. Druhú časť plnky natrieme na sušienky.

  4. 4

    Polovicu smotany privedenie do varu a roztopíme v nej čokoládu. Po dôkladnom vychladení vyšľaháme šľahačku. K druhej polovici smotany pridáme vanilkový cukor a stužovač a vyšľaháme bielu šľahačku. Šľahačky striedavo nastriekame na karamelovú plnku a ozdobnou stierkou urobíme vlnky, čím vznikne mramorový vzor.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia