Restovaná špargľa s lieskovcami a zázvorovou omáčkou

martinis - fotkamartinis, 26. apríla 2014 21:44
Ďalšie recepty »
Restovaná špargľa s lieskovcami a zázvorovou omáčkouFoto: martinis

Kým sa dá zohnať špargľa, treba to využiť - napríklad orestovať ju s paprikou, jarnou cibuľkou a lieskovcami a pripraviť k nej korenistú zázvorovú omáčku. Recept z knihy Hneď to bude.

1
porcia
30 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
250 g (očistená a pokrájaná na kúsky)
2 ks (očistená a pokrájaná na kúsky ako špargľa)
1/2 ks (pokrájaná na kocky)
1 strúčik (nasekaný nahrubo)
1/2 šálky
Zázvorová omáčka:
 podľa potreby (2 PL)
 PL
 štipka
1/4 šálky
1,5 PL
 kúsok (nastrúhaný)
 ČL
 podľa chuti
 čerstvo namleté
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Špargľu, cibuľku očistíme a nakrájame. Pridáme nasekaný cesnak. Papriku nakrájame na kocky, dáme do šálky a dosypeme lieskovcami. Do woku kvapneme sezamový olej a do menšej panvice zasa olej na omáčku. V hrnčeku rozmiešame vodu s bylinkovou soľou.

  2. 2

    V malej miske rozmiešame celozrnnú múku s vodou tak, aby vznikla riedka kaša. Olej v malej panvici necháme rozohriať, pridáme naň zázvor a mletú papriku a minútku restujeme. Vlejeme vodu s bylinkovou soľou, kašu s múkou a privedieme do varu – stále miešame, aby nevznikli hrudky. Varíme 2 minúty a prelejeme do menšej misky, kde omáčku dochutíme korením a sójovou omáčkou.

  3. 3

    Teraz rozohrejeme olej aj vo woku a až je horúci, vsypeme lieskovce s paprikou. Opekáme 2 minúty, potom pridáme špargľu s cibuľkou a cesnakom a restujeme ďalších 5 minút, miešame. Pred koncom vlejeme omáčku a minútu prehrievame, potom možno servírovať. Recept s rozšíreným komentárom a všetkými fotkami nájdete na mojom blogu Martidee :)

    Restovaná špargľa s lieskovcami a zázvorovou omáčkou - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist