Red Velvet crinkles

siuuu - fotkasiuuu, 15. novembra 2019
Red Velvet crinkles
Foto: siuuu

Aj ja som v minulosti prepadla čaru týchto malých, milých, pôvodom filipínskych koláčikov. Prvá verzia, ktorú som skúšala bola práve táto red velvet - zaujali ma práve farebným kontrastom. Nám chutili a robievam ich príležitostne na sviatky. Okrem red velvet robievam ešte čokoládovo-pepermintové, zázvorové a skúšala som aj príchuť matcha. Všetky recepty nájdete na mojom blogu : https://dobrotynatanieri.blogspot.com/search?q=crinkles

25
porcií
15 minút
príprava
12 minút
na 175 °C

Suroviny

1 ks väčšie
75 g povolené
175 g
100 g (Mascarpone, Lučina, Philadelphia)
240 g preosiata
10 g preosiate
3 g preosiaty
1/2 ČL
Na obalenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame si preosiate suché suroviny (múku, kakao, prášok do pečiva). V šľahači šľaháme cukor s maslom pokiaľ nezačne chytať bledú farbu, pridáme vajce, zašľaháme. Postupne pridáme za stáleho šľahania krémový syr, šľaháme na nízkych obrátkach a pridávame sypkú zmes a potravinársku farbu - ja používam ešte klasický "bretón", ktorý som zdedila po krstnej mame, ale v pohode bude aj kvalitná gelová farba (z cukrárskych potrieb - nie z bežného obchodu). S gélovou farbou opatrne, treba pridávať po trošičke, je dosť intenzívna, aspoň tá čo mám ja.

  2. 2

    Hmotu dáme do chladničky na 1-2 hodiny. Po vychladení robíme guľky, ktoré nahrubo obalíme v práškovom cukre (zvyšný cukor neoklepávame) a ukladáme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Medzi jednotlivými guľkami necháme väčšie medzery, pretože koláčiky pri pečení zväčšia svoj objem. Pečieme 12 minút v rúre zohriatej na 175 °C. Počet koláčikov je cca 20-30 podľa veľkosti.

  3. 3

    Takto vyzerajú vo vnútri:

    Red Velvet crinkles - obrázok 3

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Robila som zatiaľ iba kakaové. Veľmi sú chutné, vnútri šťavnaté. Rada pozerám do rúry cez okienko na dvierkach ako rastú, pukajú a už v rúre sú "ozdobené". Je to náš obľúbený koláčik. Vyskúšam aj ďalšie ponúknuté varianty.
@fialka49 (15.11.2019 21:21)

Presne aj ja rada pozerám ako rastú a praskajú ešte počas pečenia :-D Pre mňa sú samotné čokoládové (kakaové) príliš sladké, ale pridaním pepermintového extraktu dostanú taký ten "náboj" a sviežejšiu chuť ... zázvorové som skúšala prvý krát minulý rok, robila som podlľa receptu na škoricové crinkelky, len som vymenila škoricu za mletý zázvor, pretože zázvor v koláčikoch aj v iných receptoch mám veľmi rada. Ešte chcem vyskúšať nejaké "ovocné" - pomarančové alebo citrónové.
Zatiaľ som nikde v predajniach nevidela pepermintový extrakt, neviem, kde by som ho mala hľadať. Raz som čítala, že niekde v Košiciach je predajňa, ktorú zásobujú z Poľska. Pre mňa je to však cez celé naše Slovensko.

Pridaj komentár k receptu: