Red Velvet crinkles

siuuu - fotkasiuuu, 15. novembra 2019
Red Velvet crinkles
Foto: siuuu

Aj ja som v minulosti prepadla čaru týchto malých, milých, pôvodom filipínskych koláčikov. Prvá verzia, ktorú som skúšala bola práve táto red velvet Zobraziť celý popisAj ja som v minulosti prepadla čaru týchto malých, milých, pôvodom filipínskych koláčikov. Prvá verzia, ktorú som skúšala bola práve táto red velvet - zaujali ma práve farebným kontrastom. Nám chutili a robievam ich príležitostne na sviatky. Okrem red velvet robievam ešte čokoládovo-pepermintové, zázvorové a skúšala som aj príchuť matcha. Všetky recepty nájdete na mojom blogu : https://dobrotynatanieri.blogspot.com/search?q=crinkles

25
porcií
15 minút
príprava
12 minút
na 175 °C

Suroviny

1 ks väčšie
75 g povolené
175 g
100 g (Mascarpone, Lučina, Philadelphia)
240 g preosiata
10 g preosiate
3 g preosiaty
1/2 ČL
Na obalenie:




Postup

  1. 1

    Zmiešame si preosiate suché suroviny (múku, kakao, prášok do pečiva). V šľahači šľaháme cukor s maslom pokiaľ nezačne chytať bledú farbu, pridáme vajce, zašľaháme. Postupne pridáme za stáleho šľahania krémový syr, šľaháme na nízkych obrátkach a pridávame sypkú zmes a potravinársku farbu - ja používam ešte klasický "bretón", ktorý som zdedila po krstnej mame, ale v pohode bude aj kvalitná gelová farba (z cukrárskych potrieb - nie z bežného obchodu). S gélovou farbou opatrne, treba pridávať po trošičke, je dosť intenzívna, aspoň tá čo mám ja.

  2. 2

    Hmotu dáme do chladničky na 1-2 hodiny. Po vychladení robíme guľky, ktoré nahrubo obalíme v práškovom cukre (zvyšný cukor neoklepávame) a ukladáme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Medzi jednotlivými guľkami necháme väčšie medzery, pretože koláčiky pri pečení zväčšia svoj objem. Pečieme 12 minút v rúre zohriatej na 175 °C. Počet koláčikov je cca 20-30 podľa veľkosti.

  3. 3

    Takto vyzerajú vo vnútri:

    Red Velvet crinkles - obrázok 3

Diskusia k receptu

fialka49
Robila som zatiaľ iba kakaové. Veľmi sú chutné, vnútri šťavnaté. Rada pozerám do rúry cez okienko na dvierkach ako rastú, pukajú a už v rúre sú "ozdobené". Je to náš obľúbený koláčik. Vyskúšam aj ďalšie ponúknuté varianty.
1x siuuu
siuuu
@fialka49 (15.11.2019 21:21)

Presne aj ja rada pozerám ako rastú a praskajú ešte počas pečenia :-D Pre mňa sú samotné čokoládové (kakaové) príliš sladké, ale pridaním pepermintového extraktu dostanú taký ten "náboj" a sviežejšiu chuť ... zázvorové som skúšala prvý krát minulý rok, robila som podlľa receptu na škoricové crinkelky, len som vymenila škoricu za mletý zázvor, pretože zázvor v koláčikoch aj v iných receptoch mám veľmi rada. Ešte chcem vyskúšať nejaké "ovocné" - pomarančové alebo citrónové.
haji
Pěkný recept i fota, ještě jsem crinkles nedělala. Z bezpečnostních důvodů.
1x siuuu
siuuu
@haji (16.11.2019 13:01)

Z bezpečnostných dôvodov ? akýýýýýých ? neboli by v bezpečí ?
1x haji
radost
@siuuu (16.11.2019 18:18)

dostať kúpiť v zdravej výžive cviklu v prášku-možno by sa hodila ako bio farbivo..
mali sme ju už
:-)
1x siuuu
fialka49
Zatiaľ som nikde v predajniach nevidela pepermintový extrakt, neviem, kde by som ho mala hľadať. Raz som čítala, že niekde v Košiciach je predajňa, ktorú zásobujú z Poľska. Pre mňa je to však cez celé naše Slovensko.
siuuu
@fialka49 (17.11.2019 18:57)

Naposledy sa mi ho podarilo zohnať cez internet na stránke www.candystore.sk.
fialka49
Jééééj, ďakujem veľmi pekne, som naozaj veľmi vďačná za info. Všetko dobré, siuuu.
siuuu
@fialka49 (18.11.2019 13:53)

Niet za čo - neviem či to bude niečo platné lebo včera ešte bol na sklade, dnes mi ukazuje že už nie je :-(
haji
@siuuu (16.11.2019 18:18)
Není to bezpečný druh maškrty, já miluju všehochuť, ale zvlášť sušenky mě magicky přitahují. A toto je hodně blízko. Byla bych širší než delší, ehmm
Omluva, že píšu později, stávkoval mi stařeček noťas. Krásné pozdravení!
1x siuuu
siuuu
@haji (9.12.2019 15:15)

jeeej .. vitaj späť Haji, už mi chýbali tvoje milé komentáre ... ja veľmi sladkým koláčikom nedám - radšej pečiem ako jem, symbolicky 1-2 ochutnám ... ale nesmiem tiež niektoré druhy piecť z rovnakých bezpečnostných dôvodov (jablkové pité, kysnutý koláč s ovocím, kysnuté škoricovo-jablkové slimáky), tie dokážem zbaštiť vo hojnom množstve ;-)
1x haji