Sušienky

Red Velvet crinkles

Autor receptu: siuuu

Aj ja som v minulosti prepadla čaru týchto malých, milých, pôvodom filipínskych koláčikov.* Prvá verzia, ktorú som skúšala bola práve táto red velvet - zaujali ma práve farebným kontrastom. Nám chutili a robievam ich príležitostne na sviatky. Okrem red velvet robievam ešte čokoládovo-pepermintové, zázvorové a skúšala som aj príchuť matcha. Všetky recepty nájdete na mojom blogu : https://dobrotynatanieri.blogspot.com/search?q=crinkles

25
porcií
15 minút
príprava
12 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame si preosiate suché suroviny (múku, kakao, prášok do pečiva). V šľahači šľaháme cukor s maslom pokiaľ nezačne chytať bledú farbu, pridáme vajce, zašľaháme. Postupne pridáme za stáleho šľahania krémový syr, šľaháme na nízkych obrátkach a pridávame sypkú zmes a potravinársku farbu - ja používam ešte klasický "bretón", ktorý som zdedila po krstnej mame, ale v pohode bude aj kvalitná gelová farba (z cukrárskych potrieb - nie z bežného obchodu). S gélovou farbou opatrne, treba pridávať po trošičke, je dosť intenzívna, aspoň tá čo mám ja.
  2. Hmotu dáme do chladničky na 1-2 hodiny. Po vychladení robíme guľky, ktoré nahrubo obalíme v práškovom cukre (zvyšný cukor neoklepávame) a ukladáme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Medzi jednotlivými guľkami necháme väčšie medzery, pretože koláčiky pri pečení zväčšia svoj objem. Pečieme 12 minút v rúre zohriatej na 175 °C. Počet koláčikov je cca 20-30 podľa veľkosti.
  3. Takto vyzerajú vo vnútri: