Foto: janka154
V celku podarený druhy pokus o tento červený zamat. Ide o spojenie tychto dvoch receptov http://luciedvorakova.blogspot.com/2010/05/red-velvet-cupcakes.html A http://www.kankan.sk/bloger/clanok/red-velvet-cheesecake-cake/45865
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
1 cl |
|
15 g |
|
120 g |
|
150 g |
|
2 ks |
|
240 ml |
|
|
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Cheesecake: | |
500 g |
|
2 ks |
|
1/3 salky |
|
1/3 salky |
|
2/3 salky |
|
|
|
|
|
krem: | |
200 g kiri |
|
200 g |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme cheesecake najlepšie den pred tým ako upečieme samotný red velvet . Rúru predhrejeme na 150 st.c.. Do pekáča dáme vodu a dáme na spodok trúby. Všetky potrebné suroviny v miske zmiešame na hladký krém.Do tortovej formy dáme papier na pečenie a vylejeme do nej pripravený krém. Dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 45 minút. Pečieme kým povrch nebude tuhý nemá byť želatínový. Po upečení vyberieme z tortovej formy a necháme aspoň hodinu odpočívať na mriežke. Keď vychladne dáme ho do chladničky .
-
2
Na druhy den si pripravíme red velvet .Ruru si predhrejeme na 180 stupňov. Do misi si preosejeme muku ,kakao a sol . Do cmaru si dame farbivo podla toho aký silný odtieň chceme dosiahnuť .Vyslahame si v miske maslo a cukor do penista a po jednom pridávame vajíčko do homogenej zmesi .Do maslovej zmesi pridáme po tretinách múčnu zmes a cmar .Nakoniec dáme zmes s octu a sódy bikarbony ktorá začne dosť peniť a rýchlo vmiešame do cesta.Zmes dáme do vymastenej a hrubou mukou vysipanej tortovej formy a dáme piecť zhruba 30 -35 minut .Po vychladnutí cesto rozrežeme na poli .Spodnú cast naplníme krémom zo smotanového syra masla a cukru naň položíme cheesecake a navrch opäť korpus red velvet .Zvisnym kremom potireme koláč po obvode a ľubovolne dozdobime
-
3
Ako som piekla cheesecake
-
4
Moj prvy pokus o red velvet
to asi preto lebo "cheesecake" znamena "syrovy kolac" nie tvarohovy, lebo tvaroh nie je syr vsak ano a preto by som tento recept oku lahodiaci a urcite aj jazyku nazvala Red Velvet s tvarohovou plnkou :D
PS: dufam ze som nikoho neurazila, moj prispevok NIE JE KRITIKA:)
inac je perfektny a vydareny...