Red velvet cheesecake fotorecept

janka154 - bez fotkyjanka154, 28. marca 2012
Red velvet cheesecake (fotorecept)
Foto: janka154

V celku podarený druhy pokus o tento červený zamat. Ide o spojenie tychto dvoch receptov http://luciedvorakova.blogspot.com/2010/05/red-velvet-cupcakes.html A http://www.kankan.sk/bloger/clanok/red-velvet-cheesecake-cake/45865

35 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
1 cl
15 g
120 g
150 g
2 ks
240 ml
1 PL
1 PL
Cheesecake:
500 g
2 ks
1/3 salky
1/3 salky
2/3 salky
krem:
200 g kiri
200 g
70 g




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme cheesecake najlepšie den pred tým ako upečieme samotný red velvet . Rúru predhrejeme na 150 st.c.. Do pekáča dáme vodu a dáme na spodok trúby. Všetky potrebné suroviny v miske zmiešame na hladký krém.Do tortovej formy dáme papier na pečenie a vylejeme do nej pripravený krém. Dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 45 minút. Pečieme kým povrch nebude tuhý nemá byť želatínový. Po upečení vyberieme z tortovej formy a necháme aspoň hodinu odpočívať na mriežke. Keď vychladne dáme ho do chladničky .

    Red velvet cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhy den si pripravíme red velvet .Ruru si predhrejeme na 180 stupňov. Do misi si preosejeme muku ,kakao a sol . Do cmaru si dame farbivo podla toho aký silný odtieň chceme dosiahnuť .Vyslahame si v miske maslo a cukor do penista a po jednom pridávame vajíčko do homogenej zmesi .Do maslovej zmesi pridáme po tretinách múčnu zmes a cmar .Nakoniec dáme zmes s octu a sódy bikarbony ktorá začne dosť peniť a rýchlo vmiešame do cesta.Zmes dáme do vymastenej a hrubou mukou vysipanej tortovej formy a dáme piecť zhruba 30 -35 minut .Po vychladnutí cesto rozrežeme na poli .Spodnú cast naplníme krémom zo smotanového syra masla a cukru naň položíme cheesecake a navrch opäť korpus red velvet .Zvisnym kremom potireme koláč po obvode a ľubovolne dozdobime

    Red velvet cheesecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ako som piekla cheesecake

    Red velvet cheesecake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Moj prvy pokus o red velvet

    Red velvet cheesecake (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

grandma
Preložila som si cheesecake je tvarohový koláč - takže tomu receptu moc nerozumiem.
renfri
grandma@
to asi preto lebo "cheesecake" znamena "syrovy kolac" nie tvarohovy, lebo tvaroh nie je syr vsak ano a preto by som tento recept oku lahodiaci a urcite aj jazyku nazvala Red Velvet s tvarohovou plnkou :D
PS: dufam ze som nikoho neurazila, moj prispevok NIE JE KRITIKA:)
rooster
..ja by som len tolko..,ci nemame slovensky nazov na kolaci...je smutne , ze pouzivame anglicke vyrazy, nieje dost slovenskych slov????este som sa nikde v zahranici nestretla so slovenskym nazvom kolacov...smutne..:-(
inac je perfektny a vydareny...
yoshiwara
@rooster...je slušným zvykom národným jedlám ponechávať ich pôvodné názvy...a toto je typický koláč amerického juhu..takže preto ho nikto neprekladá, lebo by to bolo prinajmenšom hlúpe.
katica76
mylite si to trosku. V Anglicku sa kremovy syr nazyva normalne ,,cheese,, a presne z toho sa cheesecake robi. Vacsinou zo syra typu Philadephia. Takze to, ze sa tento kolac vola cheesecake ma logiku. Ten syr je predsa v plnke




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia