Red velvet cheesecake (fotorecept)

Autor receptu: janka154

V celku podarený druhy pokus o tento červený zamat. Ide o spojenie tychto dvoch receptov http://luciedvorakova.blogspot.com/2010/05/red-velvet-cupcakes.html A http://www.kankan.sk/bloger/clanok/red-velvet-cheesecake-cake/45865

35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si pripravíme cheesecake najlepšie den pred tým ako upečieme samotný red velvet . Rúru predhrejeme na 150 st.c.. Do pekáča dáme vodu a dáme na spodok trúby. Všetky potrebné suroviny v miske zmiešame na hladký krém.Do tortovej formy dáme papier na pečenie a vylejeme do nej pripravený krém. Dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 45 minút. Pečieme kým povrch nebude tuhý nemá byť želatínový. Po upečení vyberieme z tortovej formy a necháme aspoň hodinu odpočívať na mriežke. Keď vychladne dáme ho do chladničky .
  2. Na druhy den si pripravíme red velvet .Ruru si predhrejeme na 180 stupňov. Do misi si preosejeme muku ,kakao a sol . Do cmaru si dame farbivo podla toho aký silný odtieň chceme dosiahnuť .Vyslahame si v miske maslo a cukor do penista a po jednom pridávame vajíčko do homogenej zmesi .Do maslovej zmesi pridáme po tretinách múčnu zmes a cmar .Nakoniec dáme zmes s octu a sódy bikarbony ktorá začne dosť peniť a rýchlo vmiešame do cesta.Zmes dáme do vymastenej a hrubou mukou vysipanej tortovej formy a dáme piecť zhruba 30 -35 minut .Po vychladnutí cesto rozrežeme na poli .Spodnú cast naplníme krémom zo smotanového syra masla a cukru naň položíme cheesecake a navrch opäť korpus red velvet .Zvisnym kremom potireme koláč po obvode a ľubovolne dozdobime
  3. Ako som piekla cheesecake
  4. Moj prvy pokus o red velvet