Recyklované buchtičky (fotorecept)
	        Autor receptu: sonulienka
	         
	        
	        Ako sa dá využiť každý kúsok nášho chlebíka.
| 		  
				  	  
				  	7 porcií  | 
				  	  
				  	120 minút príprava  | 
Postup
- Toto sú suroviny.
 - Naschval som neudala množstvo preto lebo nikdy neviete koľko Vám ostane suchého chlebíka.Mne napríklad  ostalo asi 10 cm chlebíka ale bol to chlebík pod názvom dláň a to je skoro ako bageta.
Pokrájala som ho a dala do teplej skorej horúcej vody aby sa rozmočil.Zatiaľ sa mi urobil kvások asi 1/2  kocky som použila. Potom som trochu chlebík vyžmýkala a pridávala som hladkú múku tak aby mi vzniklo hustejšie cestíčko do ktorého som na koniec pridala kvások.Nebojte sa keď je cesto hustejšie keď kvások pridáte ono dostane svoj tvar.
 - Nechala som ho vykysnúť jednu hodinu.
 - Urobila som také podlhovasté buchtičky a dva krát som ich prestrihla a posolila hrubozrnnou morskou soľou. Vyšlo mi sedem kusov.
 - Dala som ich piecť do predhriatej rúry na 175 stupňov a piekla jednu hodinu.
 - A takto vypadajú - a prečo recyklované? Lebo som použila suchý chlebík čo možno niekto kto ho už nemá komu dať výhodí do koša a tu je príklad ako sa ešte dá použiť a spapať. Buchtičky boli výborné chrumkavé.
 - A takto vypadali prekrojené.