Foto: sonulienka
Našla som tento recept na chlieb a chcela som vyskúšať. Toto zvládne každá začiatočníčka.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Nefotila som postup to každá vieme. Necháme si vykysnúť kvások, pokiaľ sa nám urobí kvások si odvážime a preosejeme múku. Keď máme kvások zohrejeme si vodu. Ja som miesila v stroji tam som dala najprv vodu potom rozrobenú múku do ktorej som pridala soľ, cukor, PDP a na to som dala kvások a vymiesila som cesto. To som nechala vykysnúť 1-hodinu. Počas kysnutia som 2x cesto premiesila.
- 2
Cesto hotové a rozdelené na dva bochníky.
- 3
Ďalší bochník.
- 4
Keď som mala cesto na plechoch tesne pred pečením som potrela vodou a dala piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov. Mám teplovzdušnú rúru. Ako vidíte na chlieb som položila alobal aby mi veľmi neprihorel. Desať minút pred dopečením som dala alobal dole.
- 5
A tu je upečený chlebík
- 6
Sólo chlebík.
- 7
Ďalší.
- 8
Prekrojený chlebík.
- 9
Ešte jeden pohľad.
- 10
Veľmi jednoducho a rýchlo upečený chlebík a je výborný. Toto naozaj zvládne každý.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@valeri áno ako je vidieť na foto dala som piet jeden na rošt a jeden na spodok rúry ale som chlebíky potom vymenila aby sa rovnomerne upiekli. Viem, že v teplovzdušnej to nie je možno treba ale ja som to tak urobila pre istotu.
ps: aj by som poslala foto chlebiku ale neviem ako
rôzny, vyskúšaj si, určite žiadny chlieb nevyhodíš a možno nájdeš
pre seba najchutnejší.