Recept na chlieb fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 20. januára 2014

Našla som tento recept na chlieb a chcela som vyskúšať. Toto zvládne každá začiatočníčka.

70 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
150 g
50 g
1 PL
1 ČL
750 ml vlažná
1 kocka
trochu




Postup

  1. 1

    Nefotila som postup to každá vieme. Necháme si vykysnúť kvások, pokiaľ sa nám urobí kvások si odvážime a preosejeme múku. Keď máme kvások zohrejeme si vodu. Ja som miesila v stroji tam som dala najprv vodu potom rozrobenú múku do ktorej som pridala soľ, cukor, PDP a na to som dala kvások a vymiesila som cesto. To som nechala vykysnúť 1-hodinu. Počas kysnutia som 2x cesto premiesila.

  2. 2

    Cesto hotové a rozdelené na dva bochníky.

    Recept na chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalší bochník.

    Recept na chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď som mala cesto na plechoch tesne pred pečením som potrela vodou a dala piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov. Mám teplovzdušnú rúru. Ako vidíte na chlieb som položila alobal aby mi veľmi neprihorel. Desať minút pred dopečením som dala alobal dole.

    Recept na chlieb (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A tu je upečený chlebík

    Recept na chlieb (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Sólo chlebík.

    Recept na chlieb (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ďalší.

    Recept na chlieb (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prekrojený chlebík.

    Recept na chlieb (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ešte jeden pohľad.

    Recept na chlieb (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Veľmi jednoducho a rýchlo upečený chlebík a je výborný. Toto naozaj zvládne každý.

Diskusia k receptu

erika8802
Chcem sa spýtať ,zmes chlebová,tá sa dá kúpiť?Chlebik vyzerá božsky.
medovnicek
krásny chlebík si upiekla, veru dala by som si takú čerstvo upečenú patku z chlebíka
sonulienka
Ďakujem za komentíky @erika8802 áno dostať ju kúpiť ja ju kupujem v Lídli ale nedávam ju celú len vždy dám pár deka lebo taký chlebík nám nie veľmi chutí.
tatranka
Krásny chlebíček.A keď som videla podklad červený obrus s bodkami,vedela som,že tento nádherne vypečený chlebík patrí k tebe @sonulienka.U ž je v KK.Zbieram recepty na chlebík a aj pečivko.
ubka
krásne pecníky chlebíka, skutočne to vyzerá nenáročné, iba by som poprosila info, cesto kladiete rovno na plech bez vymazania, či papiera ?
sonulienka
Ďakujem za milé komentíky. @ubka na jednom je teflónová podložka ale mám len jednu okrúhlu tak na druhom je trochu oleja. Je to síce teflónová forma ale trochu som to potrela olejom.
an3da
Chlebík je krásny, 5*, rada vyskúšam, len neviem čo je chlebová zmes - aj či by som ju mohla nahradiť niečim, a ešte kolko kocka droždia má gramov, naša má 50 g.
valeri
Sonulienka, chleby sú na "zožratie" :-)), piekla si obidva chleby naraz ako vidno na fotke? Jeden na rošte a druhý priamo na dne rúry. Tiež mám TVR, ale takto som ešte chlieb neskúšala upiecť.
sonulienka
Veľmi pekne ďakujem za komentíky. @an3da múku si možeš pridať akú chceš chlebovú zmes dostať u nás kúpiť to už je zmes hotová do pekárničky na chlieb. Ale ja ju len pridávam do obyčajnej múky. Droždie kľudne možeš dať celú kocku 50 g. Naša má 42 g.
@valeri áno ako je vidieť na foto dala som piet jeden na rošt a jeden na spodok rúry ale som chlebíky potom vymenila aby sa rovnomerne upiekli. Viem, že v teplovzdušnej to nie je možno treba ale ja som to tak urobila pre istotu.
silvialfredo
Prosim ta, treba tam tu chlebovu zmes pridat alebo ju mozem vynechat. Zijem v IT a tu predavaju chlebove zmesi v kilovych baleniach...tak neviem, ci to je nieco podobne. Do tych sa nepridava uz ani muka. Dakujem
sonulienka
@silvialfredo kľudne ju vynechaj pridaj si múku akú chceš a ak chceš aj 2 uvarevé zemiaky možeš pridať postrúhané. Aj tu sú v kilových baleniach a tiež by sa už nemalo nič pridávať ale ja ju dávam len v malom množstve lebo nám nechutí veľmi len s tejto zmesi chlebík. Tak je to jen na Tebe kľudne si pridaj akú múku máš.
anajka
Ďakujem za receptík, už som ho aj vyskúšala a nemá chybu!!!! Na začiatok som robila iba z polovičnej dávky a vyšiel priam famózne. Ja som si tam pridala ešte rascu a hladkú chlebovú múku a bol ako od našich starých mám. Vrelo všetkým odporúčam.
sonulienka
@citroen v prvom rada si moja simptizantka čo sa týka auta a a čo sa týka chlebíka posledných dvadvať minút kysne chlebík alo vidieť na obrázku 2 a 3 na plechu kde dám aj piect.Tieto plechy dostanete kúpiť v Lídlli asi o dva týždne budú v akcii.
lubka272
Dnes som ho urobila je celkom chutný ale trošku nízky a zospodu moc tvrdý, asi bude chyba vo mne aj keď som sa snažila robiť všetko podľa receptu :) Nabuduce skusim iny recept a uvidime ako to dopadne :)

ps: aj by som poslala foto chlebiku ale neviem ako
sonulienka
@lubka272 neboj na budúce sa podarí a rada by som Ti pomohla ale ani ja neviem ako sa sem pridáva foto. Len ešte ak by si poslala admin tak by Ti ju sem pridali.
sonulienka
@dellawar neviem čo tým chceš povedať, ale ak chceš piet tento chlebík nemusíš dávať chlebovú zmes ale 800 g. hladká múka a 200 g. polohrubá múka.
peto55
Je to výborný a jednoduchý recept. @dellawar pomer múk môže byť
rôzny, vyskúšaj si, určite žiadny chlieb nevyhodíš a možno nájdeš
pre seba najchutnejší.
beatacsontosova
a ja som si včera spokojne otvorila tento receptík, vybrala hladkú chlebovú múku a pšeničnú celozrnnú, zmiešala s ostatnými ingredienciami a bolo, vyšiel krásny chlebík. a dneska pozerám - mala tam ísť aj polohrubá múka - tú som nejako nepostrehla a samozrejme ani nedala :-) no nevadí, najbližšie hádam nezabudne tá moja sklerotická hlava :D
sonulienka
Beatka hlavne že vyšiel krásny a chutný chlebík teší ma, že som prispela mojím receptom.
sonulienka
@babkamat už som piekla aj ďajšie dva. Skúšala som a tiež sa mi podarili. Jeden som dala aj sem mrkni. A ten druhý možno tiež pridám. A nhlavne nám chutil.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia