Recept na chlieb (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Našla som tento recept na chlieb a chcela som vyskúšať. Toto zvládne každá začiatočníčka.
70 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Nefotila som postup to každá vieme.
Necháme si vykysnúť kvások, pokiaľ sa nám urobí kvások si odvážime a preosejeme múku.
Keď máme kvások zohrejeme si vodu.
Ja som miesila v stroji tam som dala najprv vodu potom rozrobenú múku do ktorej som pridala soľ, cukor, PDP a na to som dala kvások a vymiesila som cesto.
To som nechala vykysnúť 1-hodinu. Počas kysnutia som 2x cesto premiesila.
- Cesto hotové a rozdelené na dva bochníky.
- Ďalší bochník.
- Keď som mala cesto na plechoch tesne pred pečením som potrela vodou a dala piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov. Mám teplovzdušnú rúru.
Ako vidíte na chlieb som položila alobal aby mi veľmi neprihorel.
Desať minút pred dopečením som dala alobal dole.
- A tu je upečený chlebík
- Sólo chlebík.
- Ďalší.
- Prekrojený chlebík.
- Ešte jeden pohľad.
- Veľmi jednoducho a rýchlo upečený chlebík a je výborný.
Toto naozaj zvládne každý.