Rebarborový tarte tatin so škoricou

dora - fotkadora, 2. júna 2016
Rebarborový tarte tatin so škoricou
Foto: dora

Tarte tatin je šup-šup koláč. Aj keď niekto by mohol mať pred karamelom rešpekt, ako ja, ale treba skúšať, ono sa to poddá! Tento Zobraziť celý popisTarte tatin je šup-šup koláč. Aj keď niekto by mohol mať pred karamelom rešpekt, ako ja, ale treba skúšať, ono sa to poddá! Tento koláčik bol neskutočný! Tá vyváženosť kyslej rebarbory a sladkého karamelu...to musíte ochutnať. Prosím, spravte si ho, nebudete banovať! Na tento recept budeme potrebovať nízku a širokú rajnicu s kovovými rúčkami, ktorú je možné použiť jednak na sporák ako aj do rúry. Na koláčik som použila formu o priemere 28 cm.

6-8
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
125 g
štipka
50 g
1 ks
Okrem toho:
500 g
150 g
50 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Maslo necháme zmäknúť, pridáme k nemu múku, vajce, soľ a cukor a vymiesime kompaktné cesto.

  2. 2

    Zapneme si rúru, aby sa nám predhriala.

  3. 3

    Rebarboru nasekáme na kratšie kúsky.

  4. 4

    Na pekáč hodíme cukor a necháme pomaly skaramelizovať.

  5. 5

    Keď máme karamel pripravený, vypneme sporák a do rajnice prisypeme rebarboru. Na ňu rovnomerne naukladáme kúsky masla a posypeme škoricou.

  6. 6

    Pripravené cesto vyvaľkáme približne do tvaru pekáča a prikryjeme ním rebarboru. Prípadné okraje zahneme dovnútra, po vyklopení budú tvoriť okraje koláča.

  7. 7

    Pečieme pri 180 °C cca 30 min.

  8. 8

    Po upečení koláč necháme trochu vychladnúť a až potom vyklopíme.

Diskusia k receptu

tiginko
vonia až k nám, paráda. V jednoduchosti je krása :-)
yogicek
Pred hodinou som si kúpil rebarboru a teraz na mňa vykukol tento jednoducho a dobre vyzerajúci recept. Už ďalej ani nejdem hľadať. Dnes upečiem. Už len dúfam, že množstvo surovín bude tak akurát do mojej 26cm formy. Ja to odhadnúť neviem. Už vopred Ti dávam 5*.
dora
@Yogicek (3.6.2016 09:12)

Neboj, bude to akurat enno nuno. Ja som mala 28cm, len som to zabudla do uvodu uviest.
haji
Moc se povedl, stejně jako fota! Přiznám se, že reveň jsem zatím ještě nikdy nejedla. S tvým receptem se to dá lehce napravit. Díky!
evanaaa
Nielen tatin, ale aj mamin by som si dala :))) a ten tvoj tiež, aspoň kúsok ochutnať.....dobre vyzerá už na obrázku.
dora
@Haji (3.6.2016 14:17)

Dakujem velmi pekne, urcite vyskusaj, je vyborny!
dora
@Evanaaa (3.6.2016 21:01)

:-))))) uz je spapany, ale postup je velmi lahky, tak sup sup ku sporaku a ides na to!
danda3
Krásny koláčik, rebarboru milujem, v koláčoch je úžasná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia