Rebarborový koláč s malinovým dipom

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
30 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Korpus: zo zmesi múky, cukru, soli a polovice masla pripravíme cesto, do ktorého pridáme žĺtok, smotanu a kypriaci prášok. Cesto vylejeme na plech vysypaný múkou a navrch poukladáme rebarboru nakrájanú na menšie kúsky. Dáme piecť na 160 oC na 35 minút.
  2. Posýpka: do väčšej panvice dáme prepustiť zvyšok masla na miernom ohni do zlatista (asi 5 minút). Odstavíme z platne. Vmiešame nasekané mandle, cukor a škoricu. Pridáme hrubú múku a miešame, kým sa netvoria hrudky. Posýpku dávame na koláč 15 minút pred dopečením.
  3. Malinový dip: pripravíme ho z karamelu z hnedého cukru a vanilkového cukru, do ktorého pridáme maliny, zalejeme amarettom a necháme variť štyri minúty a nakoniec zmes rozmixujeme. Podávame teplé alebo izbovej teploty.