Rebarborový koláč (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
25 minút príprava |
18 minút na 185 °C |
Postup- Všetky suroviny okrem rebarbory vložíme do
jedného hrnca a necháme variť, pokiaľ sa neodparí
polovica tekutiny. Medzitým ošúpeme
rebarboru a nakrájame ju na kocky 3 x 3 cm.
Do zredukovaného sirupu vložíme nakrájanú
rebarboru a 2 – 3 minútky povaríme. Rebarboru
vyberieme a necháme vychladnúť. Sirup dáme
znova redukovať, pokiaľ nezhustne. Hotovým
vychladnutým sirupom zalejeme rebarboru.

- Krehké cesto: Vyšľaháme maslo s cukrom do
peny, pridáme žĺtky a znova šľaháme. Pridáme
múku a mlieko a zamiesime cesto. Hotové
cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme
v chlade hodinu oddýchnuť.

- Mrvenička: Všetky suroviny dáme spolu do
jednej misky. Stuhnuté maslo nastrúhame
nahrubo. Ručným mixérom vyšľaháme na
hrubú konzistenciu, ktorá pripomína krupicu.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a uložíme
na plech, navrch dáme hotový kompót a zasypeme
ho mrveničkou. Pečieme 18 minút pri
185 °C. Nakrájané koláčiky servírujeme s vanilkovo-limetkovým krémom zo smotany typu
creme-fraiche, z práškového cukru, limetkovej
šťavy a vanilkového struku.

|