Foto: darinocka
Sezónny koláčik je zvláštny tým,že je na ňom aj krupicová kaša.
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Očistenú rebarboru pokrájame na kocky.
-
2
Z mlieka,krupice a cukru uvaríme hustejšiu kašu,ktorú necháme vychladnúť.Pozor,aby veľmi nezhustla,musela som variť ešte raz!
-
3
Cesto: Z múky,cukru,tuku,vajca a PDP vypracujeme cesto,ktoré na vymastenom,menšom plechu /23x35/ rozvaľkáme malým valčekom,alebo pekne rozpatláme prštekami. Potrieme vychladnutou krupicovou kašou,posypeme rebarborou a škoricovým cukrom.
-
4
Pri 180 stupňoch pečieme do ružova asi 25 minút.
Diskusia k receptu