Rebarborový koláč

Autor receptu: darinocka

Sezónny koláčik je zvláštny tým,že je na ňom aj krupicová kaša.

12
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Očistenú rebarboru pokrájame na kocky.
  2. Z mlieka,krupice a cukru uvaríme hustejšiu kašu,ktorú necháme vychladnúť.Pozor,aby veľmi nezhustla,musela som variť ešte raz!
  3. Cesto: Z múky,cukru,tuku,vajca a PDP vypracujeme cesto,ktoré na vymastenom,menšom plechu /23x35/ rozvaľkáme malým valčekom,alebo pekne rozpatláme prštekami. Potrieme vychladnutou krupicovou kašou,posypeme rebarborou a škoricovým cukrom.
  4. Pri 180 stupňoch pečieme do ružova asi 25 minút.