Rebarborové tiramisu
Rebarborové tiramisu (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Najskôr pripravíme kompót, ktorý musí
byť studený. Rebarboru očistíme a nakrájame na asi 2 cm kúsky. Zmiešame s cukrom
a necháme pustiť šťavu.
- Po odležaní pridáme polovicu jablkového džúsu a varíme
3–5 minút. Medzitým zmiešame škrob
s druhou polovicou džúsu a rebarboru ním zahustíme. Kompót necháme ešte raz zovrieť a necháme
vychladnúť.
- Želatínu namočíme do studenej
vody a necháme napučať. Mascarpone, tvaroh a cukor spolu vymiešame a pridáme vyšľahanú smotanu a pomaly prilievame želatínu,
z ktorej vytlačíme vodu, a s trochou džúsu alebo
inej tekutiny ju rozpustíme na miernom ohni
(nesmie prísť do varu).
- Zmiešame kávu s likérom a pomarančovým džúsom
a podľa chuti môžeme aj prisladiť. Do kávy budeme
postupne namáčať piškóty a ukladať ich vedľa seba
do formy. Polovicu krému rozotrieme na piškóty, zase
položíme piškóty, rebarborový kompót a nakoniec
rozotrieme zvyšný krém. Prikryjeme fóliou a necháme
stuhnúť. Pred podávaním posypeme kakaom.
|