Rebarborové tiramisu

Rebarborové tiramisu (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

10
porcií

Suroviny

Postup

  1. Najskôr pripravíme kompót, ktorý musí byť studený. Rebarboru očistíme a nakrájame na asi 2 cm kúsky. Zmiešame s cukrom a necháme pustiť šťavu.
  2. Po odležaní pridáme polovicu jablkového džúsu a varíme 3–5 minút. Medzitým zmiešame škrob s druhou polovicou džúsu a rebarboru ním zahustíme. Kompót necháme ešte raz zovrieť a necháme vychladnúť.
  3. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Mascarpone, tvaroh a cukor spolu vymiešame a pridáme vyšľahanú smotanu a pomaly prilievame želatínu, z ktorej vytlačíme vodu, a s trochou džúsu alebo inej tekutiny ju rozpustíme na miernom ohni (nesmie prísť do varu).
  4. Zmiešame kávu s likérom a pomarančovým džúsom a podľa chuti môžeme aj prisladiť. Do kávy budeme postupne namáčať piškóty a ukladať ich vedľa seba do formy. Polovicu krému rozotrieme na piškóty, zase položíme piškóty, rebarborový kompót a nakoniec rozotrieme zvyšný krém. Prikryjeme fóliou a necháme stuhnúť. Pred podávaním posypeme kakaom.